април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Индия влиза в календара от 2023 г

Световният шампионат на FIM  – MotoGP идва в Индия! Страната ще направи своя дебют в календара на MotoGP през 2023 г., когато MotoGP се готви да се появи на международната писта Буд.

Индия е истинска икономическа и културна сила с население от над 1,4 милиарда души и повече от 200 милиона мотоциклета по пътищата. Двуколесният транспорт представлява близо 75% от общия брой превозни средства. Двуколесните са използвани ежедневно, което прави Индия един от най-големите мотоциклетни пазари в света и ключов фокус за производителите в падока MotoGP.

Състезанията на Buddh International Circuit, разположен в Утар Прадеш на юг от Ню Делхи, ще пренесат спорта в сърцето на този ключов пазар. Това ще направи спорта по-достъпен от всякога за феновете в целия регион. Тъй като MotoGP продължава да се разширява, Гран при на Индия бележи важна стъпка в мисията на спорта да отвори вратите на мотоциклетните състезания за всички. Така се пише нова глава в историята на първия в света шампионат по моторни спортове и посреща нова публика и фенове във всеки край на света.