юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Куартараро започна живота си в заводския отбор на Yamaha

Фабио Куартараро започна своята мечтана година в “кралско синьо”, като заводски пилот на Yamaha. Французинът, който стана Новак на 2019 г. в MotoGP, посети европейската централа на японския концерн в Герно ди Лесмо в Италия.

21-годишният пилот бе посрещнат от Лин Джарвис – изпълнителен директор на Yamaha Motor Racing и Масимо Мерегали – тийм мениджър на отбора Monster Energy Yamaha MotoGP. Тримата направиха обиколка в офисите на  Yamaha Factory Racing. Французинът трябваше да се запознае и да свикне със своя нов дом през следващите две години.

Куартараро не е единственият, който напуска Petronas Yamaha SRT, за да дойде в заводския тим. С него идва и шефът на екипа му Диего Губелини. Двамата ще трябва да изчакат малко, за да се запознаят с мотоциклета Yamaha M1 за 2021 г. Първият възможен ден, на който Фабио Куартараро може да подкара новия мотоциклет е на 6 март на тестовете в Катар.

Французинът обаче добре познава миналогодишната заводска машина М1,  тъй като караше такава в предишния си отбор. А тя беше същата, като на пилотите в Monster Energy Yamaha MotoGP.