юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Маркес тренира и поддържа връзка с тима на Honda

Възстановяването след операцията продължава да напредва добре за Марк Маркес. Той увеличава тренировките си и започва да планира бъдещето, като поддържа постоянен контакт с екипа на Repsol Honda.

Десет седмици след операцията, пилотът на Repsol Honda Марк Маркес продължава да се възстановява и състоянието му се подобрява. След няколко седмици почивка и лека физиотерапия, натоварванията на Маркес се засилват отново. Често във фитнеса, Маркес работи, за да поддържа цялостната си физическа форма по време на възстановяването си и сега е започнал да работи върху укрепването на дясната си ръка. Постоянно работи в тясно сътрудничество с неговия екип от лекари, физиотерапевти и съветници, целият процес се наблюдава и управлява внимателно.

Настоящият му тренировъчен режим се фокусира върху бягане, плуване и силови тренировки във фитнеса с ластици. Всяка седмица тежестта и натоварването се добавят бавно, за да се увеличи силата, без да се налага твърде много на тялото.

„Стъпка по стъпка се чувствам по-добре. Костта зараства по добър начин, което е най-добрата новина от всички. Все още сме в рехабилитационен режим; Работя много усилено върху кардиото, за да се опитам да бъда готов. В края на август имам нов медицински преглед. От там нататък можем да направим още една крачка с рехабилитацията и наистина да започнем да правим мускули. Някои дни са по-добри от други, но всичко това е част от пътя на възстановяване. Оптимист съм, но не искам да казвам твърде много за времето, докато не направим тази проверка – не е моментът да настояваме твърде много. Дълго време чаках тези чувства“, каза Маркес.

„Беше борба, не са два дни или два месеца. Борих се! Това са две години“, продължи той. „Спечелих няколко състезания миналата година, но се борех много. В Херес разбрах, че нещо трябва да се промени. Беше трудно и сега е трудно психически. Не защото не се състезавам, а защото винаги имам съмнение относно ръката. Не мога да направя друга операция. Убеден съм, че тази ще бъде с добър изход. Тези мисли винаги са там, в съзнанието ми.“

Маркес не обръща внимание само на развитието на своето тяло. Той остава дълбоко ангажиран с развитието на Honda RC213V. Тъй като Щефан Брадъл продължава да съчетава тестовите си задължения със замяната на испанеца в отбора, Маркес е в постоянен контакт с германеца, за да разбере напълно настоящия мотоциклет и неговото развитие.

„Honda е в критичен момент. Говоря много с моя екип и се опитвам да разбера мотоциклета за 2022 г., ситуацията и какво се случва. Ето защо ще отида в Австрия, за да говоря с всички и да се срещна с персонала на HRC от Япония, за да работим за бъдещето. Всички работим заедно, печелим заедно, губим заедно и ще се върнем заедно. Говоря много и със Щефан Брадъл. Ние и Санти работим заедно и тестваме нещата. И двамата знаят как карам. Казах в Муджело, че ще бъда у дома, но искам да остана във връзка. С предишната операция прекъснах връзката твърде дълго. Искам да участвам, така че когато се върна, да имам всичко свежо.“

Маркес ще присъства на следващата Гран при в Австрия, за да се свърже отново с екипа на Repsol Honda и да започне да прави планове за бъдещето.