май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Марк Маркес завърши успешно теста на писта в Портимао

Дни след завръщането си към карането на мотоциклети по трасето за мотокрос, Марк Маркес направи още една крачка напред във възстановяването си. Той направи цял ден каране на Honda RC213V-S в Португалия.

За първи път след спечелването на Гран При на Емилия Романя на 24 октомври 2021 г., Марк Маркес се върна на пистата, докато продължаваше да оценява развитието и подобряването на своята диплопия.

След като направиха общо 65 обиколки през деня на пистата в Портимао, Маркес и неговият екип успяха да оценят допълнително текущото му състояние преди началото на световното първенство по MotoGP през 2022 г.

Осемкратният световен шампион беше много щастлив да изпита тръпката от карането отново след принудителната си почивка. Маркес не съобщи за сериозни притеснения относно диплопията си по време на теста. Той остана доволен и оптимистичен от работата на трасето. Сега вниманието е насочено към първия предсезонен тест на пистата Сепанг в началото на февруари. Маркес работи здраво, за да бъде във форма и готов да се върне към своя мотоциклет RC213V от екипа на Repsol Honda.