май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Марк Маркес разкри последното препятствие пред теста в Малайзия и се пробва на мотокрос

Марк Маркес от Repsol Honda разкри само още едно препятствие между него и началния предсезонен тест в Малайзия. Пилотът иска да премине през това, което описва като вероятно “най-трудния момент в кариерата си”.

Осемкратният световен шампион заяви, че ако може безопасно да постигне цял ден каране на писта за Гран При, вероятно ще му бъде дадена зелена светлина да се качи обратно на мотоциклет от MotoGP. Това ще му е за първи път, откакто спечели победа в Гран при на Емилия Романя през октомври 2021 г.

Маркес получи разрешение да кара отново мотоциклет за мотокрос по-рано тази седмица. Маркес се качи на кросов мотор на трасето Понтс в Лейда. Това стана възможно, след като “ясно подобрение във визията му” беше потвърдено от д-р Санчес Далмау. Възстановяването му от двойното виждане продължава да напредва. Появяването му на предсезонните тестове в Малайзия и Индонезия, което допреди две седмици, бе съмнително, сега изглежда все по-вероятно.

Маркес обясни при представянето на пилотите на HRC за 2022 г. в вчера: „Първо, наистина съм щастлив след три трудни месеца. Защото проблемът със зрението никога не е лесен. През последния месец започнах да се чувствам все по-добре и по-добре и е хубаво да започна да се чувствам по-добре. Откакто претърпях инцидента, беше трудно, но просто следвах съветите на моя лекар, този, който оправи зрението ми през 2011 г. Това беше много бавен процес, но знаехме, че ще стане, когато получих контузията, защото беше нерв, който засегна мускула. ​​Беше същият нерв като при нараняването ми през 2011 г.

Беше трудно, защото никога не се знае, но от миналия месец и особено от миналата седмица, усетих известно подобрение. Тази седмица бях на преглед при лекар и по принцип моето усещане се доказа в резултатите от проверката. Много се радвам, че ми позволиха да  започна отново да карам мотоциклет и избрах мотор за мотокрос, защото това карах, когато получих нараняването си.

Мотокросът е наистина взискателен, трябва да бъдете много прецизни и да правите някои скокове, някои нагоре, надолу и напълно да тествате цялата си визия. Сега с нетърпение очаквам следващата стъпка. Repsol Honda се опитва да организира тест с CBR1000 или може би RCV. Да видим дали можем да го организираме скоро и да опитаме на писта за Гран при.“