февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Марк Маркес се завръща на състезанието в Арагон

След като завърши ползотворен двудневен тест в Мизано и продължи интензивни тренировки у дома, Маркес и екипът на Repsol Honda определиха дата за завръщането му: Гран При на Арагон.

110 дни след последното си състезание с машина на MotoGP в Гран при на Италия на 29 май, Марк Маркес ще се завърне в състезанието в Арагон. Откакто претърпя успешна четвърта операция на дясната раменна кост, осемкратният световен шампион следва стриктните указания на своя медицински екип, за да улесни пълното възстановяване. След множество прегледи, консултации и изследвания, всички участници са доволни от направеното възстановяване. Сега №93 ще направи следващата стъпка в рехабилитацията си – завръщане в състезанията.

Целта за уикенда ще бъде да се продължи подобряването на фитнеса на Маркес и да се оцени представянето му по време на интензивността на уикенда и самото състезание. Тъй като е роден в Сервера, Моторланд Арагон може да се счита за домашна писта за Маркес. Неговите  фенове винаги са помагали за неговото представяне на пистата.