юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Марк Маркес ще пропусне старта в Аржентина

След операция за възстановяване на счупения първи метакарпал на дясната му ръка, Марк Маркес ще пропусне втория кръг от световния шампионат на MotoGP 2023.

Зле  започва старта на сезона за пилота на Honda Марк Маркес. След катастрофата вчера с Мигел Оливейра, той контузи ръката си. При завръщането си в Испания за допълнителни прегледи Марк Маркес е диагностициран с изместена вътреставна фрактура на основата на първия метакарпал на палеца на дясната ръка. Пилотът незабавно претърпя операция в болница Ruber Internacional в Мадрид. Оперираха го екип с ръководител  д-р Игнасио Рожер де Оня, а асистенти бяха д-р Самуел Антуня и д-р Андреа Гарсия Вилануева.

Операцията се изразяваше в затворена репозиция на фрактурата и вътрешна фиксация на същата с два винта. Хирургическата намеса премина без инциденти.

Марк Маркес и екипът на Repsol Honda решиха  осемкратният световен шампион да пропусне следващия кръг от шампионата на пистата Термас де Рио Ондо  в Аржентина, за да се съсредоточи изцяло върху възстановяването и да пристигне в предстоящите кръгове във възможно най-доброто състояние.