май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Милър се подложи на успешна операция на предмишницата

Пилотът на Ducati Lenovo  Джак Милър вчера вечерта претърпя успешна операция на дясната предмишница.  Това е типична и често срещана травма на елитните мотоциклетни състезатели  – arm pump (помпата на ръката). Това заболяване създаваше проблеми на Милър по време на последните две Гран при в Катар.

След като се върна от Доха, австралийският пилот отиде днес в университетската болница Dexeus в Барселона (Испания). Там веднага бе прегледан от д-р Хавиер Мир – директор на отделение „Горни крайници“ на института Dexeus. След като на пилота бе направен ядрено-магнитен резонанс в покой и под напрежение, беше решено незабавно да се извърши операция за възстановяване на съдовата и нервната активност на предмишницата в норма.

Джак ще прекара 24 часа в болницата и след това ще може да започне рехабилитация с цел да се върне на пистата още в следващия кръг в Портимао за Гран при на Португалия (16-18 април~.

Джак Милър каза: „Това беше кратка операция и премина много добре. Нямам търпение да започна рехабилитацията. Все още остават десет дни преди следващия старт в Портимао. Ако възстановяването ми продължи нормално , ще мога да се върна на пистата в Португалия, макар и не напълно в моята 100% форма. Искам да благодаря на д-р Мир и целия му екип от болница Dexeus за всички грижи, които полагат.“