септември 23, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Мир се оттегли от Гран при на Италия след катастрофа на втората тренировка

Жоан Мир няма да стартира в Гран при на Италия в клас MotoGP този уикенд. Той получи нараняване на ръката при катастрофа по време на втората тренировка.

Състезателят на Repsol Honda катастрофира на завой 1 в средата на едночасовата сесия. Това е 12-ата катастрофа на световния шампион в MotoGP за 2020 г. досега през този сезон. Това е повече, отколкото той имаше през цялата 2022 г., докато караше за Suzuki.

От Honda казаха, че Мир е претърпял контузия около петия пръст на дясната ръка и няма да продължи с уикенда поради “взискателния характер на пистата Муджело”. От тима заявиха: „Жоан Мир имаше труден първи ден на Гран при на Италия, катастрофа по средата на втората тренировка, която приключи деня му рано. Той има значителен дискомфорт и отиде да прегледа ръката си. Беше разкрито увреждане около петия пръст на дясната ръка. Поради високоскоростния и взискателен характер на пистата Муджело, Жоан Мир и екипът на Repsol Honda решиха той да се оттегли от останалата част от събитието поради контузията на дясната му ръка.“

Сега Марк Маркес ще бъде единственият фабричен състезател на отбора за този уикенд, след като се завърна от контузия в последния кръг във Франция, където се състезаваше за подиума, преди да катастрофира.