септември 25, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Обявени са предварителните дати за Гран при на Великобритания за 2023 г. със завръщане в International Paddock

В деня на старта на Гран при на Великобритания, бяха разкрити повече подробности за състезанието през 2023 г. Догодина MotoGP ще бъде отново на Силвърстоун от 4 до 6 август 2023 г. Така се запазва перфектния слот в средата на лятото, в който надпреварата се премести този сезон.

Състезанието през 2023 г. също така ще отбележи завръщането на падока MotoGP в International Paddock и емблематичния комплекс Silverstone Wing за първи път от 2012 г. Следователно старт-финалната линия ще бъде на на правата Хамилтън, а първия завой ще е Аби.

Като върхът на надпреварите на две колела, MotoGP е състезателна лаборатория, движеща прогреса и иновациите в челните редици на стремежа на света към по-устойчиво бъдеще. Организацията работи с всички партньори и заинтересовани страни, за да постави устойчивостта на първо място в дневния ред: състезаване заедно. Силвърстоун е перфектният партньор в стремежа на спорта да създаде положителна промяна като първото място за моторни състезания. То ще се присъедини към програмата на UNFCCC Sports for Climate Action.

От откриването си през 2011 г., крилото на Силвърстоун се превърна в емблематично за календара. Все повече се превръща в символ на водещия в световен мащаб ангажимент на пистата към устойчивост. Като част от политиката на Силвърстоун за преминаване към нула, пистата вече е инсталирала 1342 слънчеви панела на покрива на Международния конферентен и изложбен център Wing, а фаза 2 на този проект, която трябва да бъде завършена тази есен. Така на пистата ще има общо 2764 панела, покриващи над 5200 кв м. През следващите 12 месеца Силвърстоун също ще инсталира на място 30 станции за зареждане на електрически превозни средства.

Всички генератори на място на Силвърстоун сега работят с биогориво HVO, което води до 90% намаление на емисиите на CO2. От 2023 г. цялото електричество, консумирано на място, ще се генерира от възобновяеми енергийни източници.

Завръщането на MotoGP в International Paddock от 2023 г. ще съвпадне с тази важна промяна. Преместването до правата Хамилтън, ще позволи на MotoGP да организира още по-устойчиво събитие. Причината е, че падокът ще изисква значително по-малко временна инфраструктура, като ​​използва по-малко енергия, по-ефективно, тъй като спортът и неговите партньори продължават да движат напредъка.