май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Пилоти ходят на рали училище Силвърстоун

Доста ударно започна състезателиня уикенд за някои от пилотите в MotoGP. След лятната пауза, някои от тях посетиха рали училището Силвърстоун (Silverstone Rally School). това бяха Фабио Куартарарао,  към който се присъединиха Франко Морбидели, Марко Безеки, Дарин Биндер, Сам Лоус и Ана Караско.

След лятната ваканция за презареждане, всички екшън станции преди Гран при  на Великобритания на Monster Energy, бяха в Рали училище Силвърстоун. То прие  някои от най-известните и бързи лица на пистата за ново изживяване на четири колела в рали автомобили.

Към действащия шампион и лидер в шампионата Фабио Куартараро (Monster Energy Yamaha MotoGP) се присъединиха съотборникът му Франко Морбидели, новобранците в MotoGP Марко Беззеки (Mooney VR46 Racing Team) и Даррин Биндер (WithU Yamaha RNF MotoGP), както и пилотът на Moto3™️ Ана Караско (BOE Motorsports). Естествено там бе и местният  герой на Moto2 Сам Лоус (Elf Marc VDS Racing Team). Те научиха как се хлъзга състезателния автомобил, както и още няколко трика и умения в стила на рали управлението. Поличиха и по една гореща обиколка с любезното съдействие на училището.

Смяната на асфалт за рали и четири колела беше свързана с предизвикателствата, но повечето бяха посрещнати с умения. С изключение на няколко съборени конуса, незнайно поставени от някой по трасето, състезателите се развихриха и се насладиха на една емоционална и интересна вечер. Научиха нещо различно, преди да се върнат на пистата за MotoGP в петък!