юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Промени в календара за 2021 г.

7897979

ФИМ, IRTA и Dorna Sports обявиха променения календар за 2021 г. в шампионата на MotoGP. Заради пандемията от Covid-19 както и произтичащите от това усложнения при пътуване до Финландия, наложиха отмяната на Гран при на Финландия през 2021 г.

Освен това ФИМ, IRTA и Dorna Sports обявиха, че Гран при на Щирия ще бъде добавено към календара за 2021 г. Състезанието ще се състои на Ред Бул Ринг от 6 до 8 август. Това е уикендът, предшестващ Гран При на Австрия.

Следователно, след предстоящите състезания в Италия, Каталуня, Германия и Холандия, шампионатът ще започне лятната си почивка две седмици по-рано от първоначално планираното. MotoGP ще се върне обаче на пистата седмица по-рано, този път с двете поредни състезания в Австрия, преди шампионатът да пътува до Великобритания, Арагон и Сан Марино. След това ще дойде време за надбягванията през октомври – започвайки с Япония и завършвайки с Малайзия. След това Валенсия ще е домакин на финала на сезона от 12 до 14 ноември.

Продължаващата пандемия Covid-19 и произтичащите от нея блокировки и усложнения, за съжаление, означават, че стартовете в Аржентина и Америка в момента остават отложени до последното тримесечие на 2021 г., Пистата по улиците  Мандалика в Индонезия остава като резервно място за Гран при, ако бъде направена хомологация.

Всички допълнителни актуализации или промени ще бъдат предоставени веднага щом станат налични. pandemic, as well as resulting travel complications to Finland, have