юли 15, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Роси гони 200 подиума при кралете на Херес

7897979

Валентино Роси идва на пистата Херес – Анхел Нието без да е бил сред първите трима в 15 поредни състезания. Доктора досега има 9 световни титли, 115 победи и 235 завършвания на подиума в кариерата си в Гран При. Сега на Херес Валентино Роси (Petronas Yamaha SRT) се връща на пистата, където за последен път е бил на подиума.

Херес е домакин този уикенд на Гран при на Испания. Това е шансът на Роси  да подобри представянето си в MotoGP през 2021 г., след лошия старт на сезона.

В първите три кръга Роси да се бореше, за да се адаптира към новата обстановка в Petronas Yamaha SRT. Въпреки неволите му, имаше обещаващи моменти. При откриването на сезона той спечели 4-а стартова позиция, а в Портимао той показа добро темпо и си проби път до точките, преди на падне.

Сега Доктора се връща в Андалусия, на писта, на която има блестящи форма и славна история. Трябва да се върнем към 2006 г., когато за последно италианецът завърши извън Топ 10 в Херес. Инак той традиционно се представя добре в Южна Испания.

През 2009 г. той спечели пред Дани Педроса, като поведе 10 обиколки преди финала. През 2016 г. Роси стартира от първа позиция и надделя над Хорхе Лоренцо и Марк Маркес (Repsol Honda Team). Така сложи край на седемгодишното чакане за победа в Херес и започне атака към спечелване на короната.

Роси има 9 победи на Херес, както и 7 подиума. Сега пред него прдстои да се бори за подиум № 200 във висшия клас. Дали ще може Роси да го постигне с екипа на Petronas SRT на Херес?