май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Ducati преговарят с VR46 и Gresini за 2022 г.

Спортният директор на Ducati Паоло Чиабати, потвърди, че водят преговори с VR46 и с Gresini Racing за поемане на втория им независим отбор през 2022 г. Шефът на марката от Болоня каза пред Sky Sport, че и двата отбора са в процес на замяна на Avintia Esponsorma Racing през следващата година.

Концернът VR46 на Валентино Роси вече държи 50% от екипа на Avintia Esponsorama, след като си осигури сделката в края на 2020 г. Това бе направено, за да се потвърди мястото на стартовата решетка във висшия клас за Лука Марини. Въпреки това, след разделянето на Gresini Racing с Aprilia и намерението им да продължат през 2022 г., те също водят преговори с Ducati относно замяната на отбора от Андора.

Чиабати каза: „Знаем, че Avintia не поднови договора си. Така че този отбор няма да бъде в MotoGP през 2022 г. Никога не сме крили факта, че бихме искали да имаме два независими отбора през следващата година. Говорим с Gresini и VR46, но е твърде рано да кажем какво ще направим.”

Както личи, Tech3, така и LCR изглежда ще продължат съответно с KTM и Honda през следващата година. Но дестинацията на независимите тимове на Yamaha и Ducati остава да виси. Към това трябва да се добави възможността както Suzuki, така и Aprilia да имат свои втори екип в MotoGP. Затова следващите седмици и месеци ще бъдат много интригуващи, тъй като стартовата решетка на висшия клас за 2022 г. започва да се оформя.