април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: LCR Team потвърди участието си в шампионата до 2026 г.

Екипът на LCR потвърди участието си в MotoGP до 2026 г. Мотоциклетите с брандове Idemitsu и Castrol на Лучо Чекинело ще бъдат на стартовата решетка във висшия клас до 2026 г.

През годината, която отбелязва своята 25-та годишнина, екипът на LCR подписа нов петгодишен договор с IRTA и Dorna до 2026 г. Независимият отбор в момента участва в MotoGP и ще продължи да го прави.

Екипът започна с двама механици и един микробус през 1996 г.

Тогава Лучо Чекинело реши да създаде свой собствен екип, който досега измина дълъг път. След девет години в клас 125 куб. см, преминавайки към клас 250 кубика през 2002 г., екипът на LCR се състезава в клас MotoGP от 2006 г. През 2019 г. LCR също влезе в категорията MotoE.

Екипът на Чекинело има общо 85 подиума и 24 победи през годините във всички класове, в които се е състезавал. Той все още се ангажира да бъде професионален, мултикултурен, трудолюбив екип с пълната заводска подкрепа от Honda през последните години.

Собственикът Лучио Чекинело казва: „Първо и най-важното, бих искал да изкажа най-дълбоката си благодарност на всички хора, които са работили с екипа на LCR от януари 1996 г., когато за първи път получихме договор за участие в световното първенство като отбор! Не мога да повярвам, че са минали 25 години! Четвърт век живееше с пилотите на LCR и персонал на екипа. Те работещи на пълна скорост на пистата и повярвайте ми, дори и извън пистата!

За мен е голяма чест да съобщя, че LCR наскоро поднови с IRTA и Dorna за участието си в клас MotoGP до 2026 г. Благодарен съм, че мога да продължа да се състезавам във висшия клас още 5 години. Чакам да започнем нова глава в историята на LCR с двамата ни пилоти Така (Накагами) и Алекс (Маркес) с изцяло заводски подготвени мотоциклети. Ще се видим скоро на пистата и със сигурност много скоро по телевизията!“