септември 25, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Monster Energy Yamaha иска да си върне титлата

Първият отбор, който представи пилотите, новите си машини и цветова схема, бе Monster Energy Yamaha MotoGP. Така тимът официално стартира кампанията си за 2023 г. Този сезон екипът ще се стреми да си върне титлата в MotoGP.

На това се надяват двамата пилоти Фабио Куартараро и Франко Морбидели. Те свалиха покривалото на моторите, за да покажат новата визия на Yamaha M1. Това стана тази сутрин в Джакарта, Индонезия, където Monster Energy Yamaha MotoGP показаха своя нов облик на Yamaha M1 за 2023 г.

Премиерата бе на „3S Dealer Meeting“ на Yamaha Indonesia Motor Manufacturing 2023 – най-голямата среща на дилъри в света в рамките на Мрежата на Yamaha. Така фабриката в Ивата започна официално похода към световния шампионат в MotoGP за новия сезон.

На представянето бяха най-видните личности от Yamaha Motor Co., Ltd. Това са президентът Йошихиро Хидака, генералния мениджър на отдела за развитие на моторните спортове на Yamaha Motor Co., Ltd. & президент на Yamaha Motor Racing Такахиро Суми, ръководителят на екипа на Monster Energy Yamaha MotoGP и управляващ директор на Yamaha Motor Racing Лин Джарвис, президентът на Yamaha Indonesia Motor Manufacturing Дионисиус Бети, директор на екипа на Monster Energy Yamaha MotoGP Масимо Мерегали и заводските пилоти на марката Фабио Куартараро.

Според всички, през 2023 г. започва „нова ера“ за Yamaha.

Актуализираната цветова схема за Yamaha YZR-M1 е ключова при представянето, тъй като синята марка включва камуфлажен дизайн към техния емблематичен син и черен стил. Новата визия съчетава характерното за Yamaha синьо с леки оттенъци на сивото, като същевременно демонстрира приключенския начин на живот цветовата схема на Monster Energy. В тази цветова схема машините ще излязат на първите тестове в Малайзия от 10 до 12 февруари.

Такахиро Суми, президент на Yamaha Motor Racing: „От теста във Валенсия отделът за развитие на моторните спортове на YMC работи неуморно, за да направи по-нататъшни стъпки. Използвахме обратната връзка на пилотите и екипа, за да направим подобрения с цел да се борим отново за световната титла в MotoGP година. Благодарим на нашите верни поддръжници, както и на всички служители на Yamaha за техния Kando дух. Започваме този сезон от празен лист и позитивно мислене. Знаем, че нивото на MotoGP е по-високо от всякога. Изискванията към пилотите и мотоциклетите достигат нови нива, но ние сме готови за предизвикателството. Фабио Куартараро, Франко Морбидели и техните екипи от заводския отбор са напълно мотивирани. Така че очакваме много вълнуващи състезания, които да зарадват феновете на MotoGP по целия свят .“

Лин Джарвис, ръководител на екипа Monster Energy Yamaha MotoGP™ и управляващ директор на Yamaha Motor Racing: „Миналата година нашият екип постигна множество успехи, докато се изправяше пред конкуренция и предизвикателства на високо ниво. Един от върховете, които се откроиха обаче, беше разширяването на нашето партньорство с компанията Monster Energy на Гран при на Каталуня, ​​​​която Фабио спечели. В този момент ние не само бяхме щастливи да изразим благодарността си за непрекъснатата им подкрепа и тяхната вяра в нашия отбор. Ние бяхме развълнувани да погледнем към бъдещето, изследващо нови възможности, за да направим връзката между Yamaha и Monster Energy още по-силна. Тази година навлизаме в нашата единадесета година на сътрудничество с Monster Energy като наш спонсор и в петия сезон като наш основен спонсор. Този повод заслужаваше нова цветова схема и ново начало. То съответства на нашия военен фокус, докато се борим за титлата в MotoGP през 2023 г. Като част от силния глобален съюз между Yamaha и Monster Energy, новият облик и усещане също ще бъде приет от фабричните отбори на Yamaha в MX и Supercross, показвайки нашето единство.

Ние сме благодарни на нашите официални спонсори, партньори и доставчици на екипа, с много от които имаме дългосрочни партньорства. Стартовете в най-високото ниво на мотоциклетните състезания никога не е било по-голямо предизвикателство от следващата година. Благодарение на ангажираността и ентусиазма на нашите спонсори, можем да се концентрираме върху това да върнем трофея отново у дома. Пълен състезателен календар и допълнителни състезания за спринт означават, че трябва да бъдем фокусирани, адаптивни и ефективни още от началото на тестовете за MotoGP за 2023 г.”

Фабио Куартараро: „Зимната ми почивка не мина напълно по план, защото контузих ръката си по време на тренировка по мотокрос. Но продължих да работя нон-стоп. Направих много изследвания, за да съм сигурен, че съм 100% във форма за сезон 2023. Контузията ми на ръката вече е напълно излекувана. Чувствам се готов отново да се боря за титлата. Имаме новата камуфлажна ливрея, което е хубава промяна. Харесвам новия външен вид и е добре да го сменим малко. По-важното е, че нямам търпение да започна да карам отново. Много съм любопитен да тествам YZR-M1 за 2023 г. в Сепанг. Ще работим здраво този сезон, както винаги. Научихме много през 2022 г. и сега просто искам отново да се боря за титлата. Феновете ми много ме подкрепяха, изпращайки ми много съобщения през зимата. Вълнувам се да ги видя на пистите отново този сезон. Ще се забавляваме!”

Франко Морбидели: „Днес поставяме ново начало с нов облик. Всичко се върна към нулата. И всичко е възможно този сезон, така че това е вълнуваща перспектива. Завършихме 2022 г. с подобрено усещане. Сега е важно да свършим добра работа на предстоящите зимни тестове, за да сме готови да започнем сезона през март с първото състезание в Португалия. Има нов формат на състезанието, който ще отнеме известно време за свикване на пилотите и отборите. Но това е положителна промяна, нещо, на което феновете ще се радват. Искам да благодаря на индонезийските фенове, които видяхме на днешната среща за тяхната подкрепа. Техният ентусиазъм ни даде тласък и нямам търпение да започнем сезон 2023 по възможно най-добрия начин.“