юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MXGP: Кайроли печели у дома в Третнтино, Петров с 10 т.

Заводският пилот на КТМ Антонио Кайроли спечели MXGP на Трентино – 16 кръг ог световния шампионат по мотокрос. Това бе 92-а победа на Кайроли в Гран при. Втори стана лидерът във временното класиране Тим Гайсер с Hohda, а 3-и бе Клемент Десал с Kawasaki.

На класическото трасе в Пиетрамурата  първия манш бе спечелен от Тим Гайсер. Пилотът на Team HRC взе холшота и финишира първи. След него бяха Кайроли и Джереми Суивър с Yamaha. Четвърти стана Готие Полен също с Yamaha, който се оттегля в края на сезона.

Във втория манш първи бе Клемент Десел, а само на 2,2 сек. след него финишира Кайроли. Това второ място му донесе победата в кръга. Трети стана Полен, а едва четвърти Тим Гайсер. На подиума в класирането за кръга бяха Кайроли, Гайсер и Десал.

В това състезание нашият единствен пилот в световния шампионат Петър Петров с КТМ, изравни най-доброто си постижение за сезона.  Петров бе 15-и в първото състезание и 17-и във второто. С това стана 16-и в Гран При на Трентино със сбор от 10 т. Българинът спечели същия актив от Гран При на Ломел през миналия уикенд и като цяло в последните пет кръга завършва с между осем и десет пункта.

Гайзер остана втори на точка зад Кайроли и на практика не загуби почти нищо. Той води със 73 т. Той може да стане световен шампион за 4-и път и за втори пореден още в сряда. Тогава е предпоследният кръг за годината,  на същото трасе в Пиетрамурата.