юли 15, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MXGP: Пилотите на Rockstar Energy Husqvarna Racing са готови за сезон 2021

7897979

Състезателите от клас MXGP на Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing – Томас Кяер Олсен и Арминас Ясиконис се радваха на изключително положителна, но много различна зимна подготовка преди световното първенство по мотокрос през 2021 г. Кяер Олсен бързо се адаптира към FC 450, докато се подготвя за първия си сезон в MXGP. Ясиконис наскоро се завърна на трасето след възстановяването си от контузия.

Олсен продължи професионалната си състезателна кариера с Husqvarna Motorcycles след четири изключително успешни сезона в световното първенство MX2.

Сега преминава в тежката конкуренция на MXGP за 2021 г.. Олсен е фокусиран върху създаването на солидно първо впечатление. Несъмнено той е един от най-добре представящите се пилоти в MX2 през последните години. Високият датчанин, който се класира на трето място в шампионатите през 2017 и през 2018 г., преди да стане втори през 2019 г., сега се радва на възможността да се състезава срещу нови конкуренти.

Той влиза в сезон 2021 след шест първи места на подиума през 2020 г., включително две победи в Гран при. Олсен несъмнено направи впечатляваща MX2 кариера. Сега пилотът на FC 450 очаква напред да запомнящо се представяне в категорията MXGP.

Арминас Ясиконис за трета година е в MXGP с Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Той се стреми да се завърне в топ физическа форма. Същевременно се фокусира върху редовно присъствие на подиума. Той направи добър старт на сезон 2020 с трето място във втория кръг, когато състезанията бяха възобновени след принудителното прекъсване на коронавируса. Литовецът взе първата си победа в четвъртия кръг на първенството.

След като завърши на второ място в пети кръг, Арминас остана сериозен кандидат за подиума, докато тежкото падане в деветия кръг сложи преждевременен край на състезателната му година.

Сега, след като премина през период на интензивна рехабилитация, 23-годишният пилот наскоро започна да кара своя FC 450 с цел да си върне формата и да е в пълна готовност за първия кръг от сезон 2021.