MXGP: Раздадоха годишните награди в световния шампионат по мотокрос на ФИМ

Стефан ИлиевГодишните награди в MXGP отбелязаха края на един исторически сезон в световния шампионат по мотокрос на ФИМ. В него битката за титлата във висшия клас MXGP се водеше до последния кариран флаг в последния манш за сезона.

След като финалното състезание за деня, стана ясен и последния световен шампион за 2021 г. Имаше заслужени празненства в целия падок, тъй като приключи най-интензивният състезателен сезон досега.

Наградите на MXGP са церемония по връчване на отличията, с което се отпразнуваха всички невероятни постижения от този сезон в MXGP. Водещи на наградите бяха коментаторът на MXGP-TV Пол Малин и водещата на MXGP-TV Лиза Лейланд от студиото в Мантова. Цялото събитие беше предавано на живо по целия свят на www.MXGP-TV.com, както и в канала на MXGP в YouTube.

Вечерта започна със специално съобщение от главния изпълнителен директор на Infront Moto Racing Давид Луонго и директора на FIM/CMS Антонио Алия Портела. Те изказаха мнения и впечатления за невероятния сезон през 2021 г.

След това церемонията по награждаването продължи, като спечелилите отбори и производители получиха своите награди. Последвани бяха от тазгодишните шампиони в класовете MXGP, MX2, WMX и EMX, които получиха своите награди.

EMX125, представен от шампиона на FMF Racing, Валерио Лата беше първият, който взе наградата си. След него дойде Николас Лапучи, който си осигури титлата EMX250 в последния старт. После бяха EMX2t, представена от FMF Racing, EMX Open и победителите в световното първенство по мотокрос за жени – съответно Максимилиан Спайс, Давиде Де Бортоли и трикратната шампионка в WMX Кортни Дънкан.

Тази година Матия Гуаданини от Red Bull KTM Factory Racing беше носител на наградата „Ян де Гроот“, която отличава най-обещаващите млади таланти. Гуаданини имаше невероятен сезон за новак в MX2. Той бе притежател на червения плакет за лидер в класирането, качи се на подиума общо шест пъти, спечели три манша и да застана на най-високото стъпало два пъти!

Освен това Том Виале и Хорхе Прадо бяха удостоени с наградата Fox Holeshot за невероятните си стартове през този сезон. Прадо спечели 18 холшота, а Виале с впечатляващите 22. За Прадо това беше четвъртата му поредна награда Fox Holeshot, докато за Виале – втората.  Това означава,  че двамата са най-добре стартиращите пилоти в последните години.

После дойде време да се разбере кой пилот от MXGP ездач е носител на наградата за най-добър пилот на годината, спонсориран от Athena! Новокоронованият световен шампион MXGP Джефри Херлингс беше обявен за победител, като получи общо най-много гласове на феновете през сезона 2021.

Преди последните награди да бъдат връчени на световните шампиони в MXGP и MX2, беше време за специален момент от вечерта. Почете бе 9-кратния световен шампион Антонио Кайроли, който беше награден с „222 Lifetime Number“. Това означава, че той ще бъде единственият, който някога ще има този номер в MXGP.

Вечерта приключи с награждаването на световните шампиони по мотокрос на ФИМ. Джефри Херлингс и Максим Рено. Те получиха своите шампионски табели, заедно със своите шампионски пръстени като част от наградите си за този сезон.

Ето пълния списък на победителите:

Световен шампион при производителите в MXGP: KTM

Отборът победител в MXGP: Red Bull KTM Factory Racing

Световен шампион при производителите в MX2: Yamaha

Световен шампион при тимовете в MX2: Monster Energy Yamaha Factory MX2

Световен шампион на производителите на WMX: Kawasaki

Световен шампион при тимовете в WMX: Bike it MTX Kawasaki

Награда „Ян де Гроот“ (чек от 5000 евро): Матиа Гуаданини

EMX 125 представен от FMF Racing европейски шампион: Валерио Лата

EMX 250 европейски шампион: Николас Лапучи

EMX 2T представен от FMF Racing европейски шампион: Максимилиан Спайс

Европейски шампион EMX Open: Давиде де Бортоли

MXGP Най-добро сътрудничество: Организаторът на Трентино

MXGP Най-добро сътрудничество: Организаторът на Мантова

Световна шампионка за жени: Кортни Дънкан

Най-добър пилот на годината, спонсориран от Athena: Джефри Херлингс

Награда Fox Holeshot MXGP и MX2: Хорхе Прадо и Том Виале

MXGP Най-добър организатор: MXGP на Испания

Световен шампион MX2: Максим Рено

Световен шампион MXGP: Джефри Херлингс

Next Post

Данило Петручи заменя пистата с рали Дакар

Данило Петручи ще стартира в рали Дакар догодина. Това бе обявено от пилота и от отбора на KTM Factory Racing. Звездата от MotoGP и победител в Гран при Данило Петручи […]