юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MXGP: Световният шампион Тим Гайсер и Мич Евънс се присъединяват към Team Mips в HRC

Mips, водеща в света компания, за каски и за технологии за безопасност, обяви партньорството си със заводския отбор на Honda за световното първенство по мотокрос на ФИМ. Team HRC в MXGP поема ново открито сътрудничество ще включва разширяването на Team Mips в моторните спортове, като за тима ще се състезават мотоциклетистите на Honda Гайсер и Мич Еванс.

Роджър Харви, легендарният съветник на Team HRC в MXGP, казва: „Мотокросът е един от най-опасните моторни спортове в света и нашите състезатели знаят от първа ръка рисковете, които поемат всеки път, когато сложат каската си. Изборът, направен в защитно оборудване, особено каски, служи като критична първа линия на защита от нараняване. Каските, оборудвани със системата Mips, имат доказана форма на защита на главата. От екипа HRC MXGP не бихме могли да бъдем по-развълнувани да помогнем да донесем така необходимата информираност на мотоциклетната общност като част от Team Mips.”

Роденият в Словения Гайзер е най-успешният състезател на световното първенство през последните пет сезона. Трите му титли от MXGP – 2016, 2019 и 2020 г.  му помогнаха да стане един от най-признатите спортисти в мотокроса в света.

Все още относително нов в MXGP, Мич Евънс е многократен национален шампион за юноши в Австралия и се смята за един от най-обещаващите млади таланти в световното първенство.

В световното първенство по мотокрос през 2021 г. ще видим Гайсер и Евънс с модерната каска V3 RS на Fox, оборудвана с Mips.

Гайсер казва: „За съжаление контузиите са страничен продукт от състезанието на най-високо ниво на мотокрос. През цялата си кариера се боря с тях. Но за мен нищо не е по-важно от това да бъда стриктен в защитата на главата си. Давам всичко, за да спечеля шампионата и мисля, че каската ми трябва да направи същото по отношение на нивото на защита, което осигурява. Оборудваните с Mips каски ми дават допълнително спокойствие и се радвам на възможността да разпространя вестта за важността на добавената защита за въртеливо движение. “

В състава на Team Mips вече има сериозна група таланти за екшън спортове. Тим Гайсер и ъ, придружени от шведския фрийскиер Хенрик Харлаут, който наскоро спечели златото от осмите X игри, канадският планински фрирайд Брандън Семенук. Той е смятан за най-великия планински мотоциклетист в света. Най-новото попълнение в екипа е американската колоездачка с планински велосипеди Кейт Кортни и екипът SCOTT-SRAM. Кейт спечели световният шампионат MTB XC за 2018 г. и Световната купа за 2019 г.

Със своята колекция от посланици от различни среди и спортни дисциплини Team Mips е глобална сила на защитата на безопасността на каските. Основната му мисия е да използва гласа и влиянието на най-изявените и успешни спортисти от цял ​​свят, за да повиши осведомеността относно защитата на главата и да насочи света към използването на по-безопасни каски. Всеки спортист, преди всичко, ще използва собствения си опит, за да насърчи всички хора, независимо от възрастта, нивото на уменията или предпочитания спорт, да вземат правилното решение при закупуване на каски. Много от спортистите или са претърпели мозъчна травма лично, или са работили в непосредствена близост до тези, които са имали.

Американският контингент в отбора Honda HRC ще се състезава за 2021 AMA Supercross, световно първенство FIM и AMA Pro Motocross Championship със защита Mips. Многократният шампион Кен Росен също ще носи Fox V3 RS, докато Чейс Секстън, Хънтър Лорънс и Джет Лорънс ще носят Alpinestars Supertech M10.