юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MXGP: Team HRC търси още по-голям успех през 2021 г.

7897979

Четирикратният световен шампион Тим Гайсер по мотокрос ще се бори, за да спечели пета титла през последните седем години. Той е напълно готов за сезон 2021 в MXGP, който стартира през юни тази година.

Ездачът на Team HRC спечели последните два поредни шампионата в MXGP и е уверен, че Honda CRF450RW отново е машината, която ще го доведе до нова слава, след като подписа многогодишно удължаване на договора си в края на миналата година.

Заедно с Тим е и австралийският пилот Мич Еванс, който направи стъпка нагоре към MXGP през 2020 г. и доказа, че там му е мястото. Мич направи редица добри представяния в участията си като новак.

Понастоящем сезонът трябва да започне на хълмистата писта Орльонок в Русия на 12-13 юни. Това ще даде на състезателите малко по-малко от два месеца, за да се върнат във форма за състезания след удължената пауза между двата сезона.

Както миналата година, ще има еднодневен формат за клас MXGP. Това значи, че всичко от екшъна се прави в неделя. Това е нещо, към което и двамата пилоти на Honda отделиха време, за да се адаптират. Но щом влезе в този ритъм, Тим особено добре успя да се пригоди и се класира първи на старта осем пъти през 2020 г.

След успешното пускане на новата Honda CRF450RW през миналата година, този сезон е преди всичко за подобряване и настройка на машината. Очаква се да бъде труден сезон. След почивните дни, които се предвиждат след кръга в Русия, има предвидени шест състезания в шест уикенда на множество различни терени.

Така че Тим, Мич и мотоциклетът трябва да бъдат напълно подготвени да се справят с каквито и да са препятствия. За щастие, Team HRC са добре подготвени след стоп-старт сезона 2020, като доказаха, че могат да излязат на върха. Затова са готови така да е през 2021 г. и не се страхуват от сгъстения график. От тима се надяват да бъде поредната кампания, в която ще могат отново да чупят рекорди.