февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Nissan Formula E Team започва тестове от днес във Валенсия

Nissan Gen3 Reveal, France on november 19th 2022 - Photo Germain Hazard / Royal Spark

Отборът на Nissan Formula E е готов да дебютира със своята кола Gen3 тази седмица в предсезонния тест на сезон 9 на световния шампионат на ABB FIA Formula E. Това ще стане днес на пистата Рикардо Тормо във Валенсия.

Отборът се състезава като едно цяло за първи път във Формула Е. Екипът разкри новата ливрея на колата в Мадрид. Дръзкият дизайн се отличава с шарка на черешов цвят, намигване към японската ДНК на екипа, като същевременно представлява ново начало.

С пристигането на пилотите Норман Нато и Саша Фенестраз, кампанията 2022/23 бележи ново начало за Nissan Formula E Team. Той ще участва под новото си име за първи път през предстоящия сезон. Отборът се опита да съчетае опита с младостта, като подписа с победителя от състезанието във Формула Е Нато и подгласника на Супер Формула Фенестраз, които ще се състезават съответно с коли №17 и №23.

Предсезонните тестове ще бъдат и първият път, когато задвижваният от Nissan NEOM McLaren Formula E Team участва в официална сесия на Formula E. По-рано тази година Nissan и McLaren подписаха партньорство, с което британският екип ще използва задвижването на Nissan за цялата ера Gen3.

Тестът започва днес, 13 декември и продължава до петък, 16 декември. Четвъртък, 15 декември, е определен като ден за медиите, без да е планирано излизане на пистата.