юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Nokian Hakkapeliitta 10 с оптимално сцепление, комфорт и екологичност

7897979

Новите гуми Nokian Hakkapeliitta 10 за леки автомобили и Nokian Hakkapeliitta 10 SUV за кросоувъри и SUV модели, са създадени, за да предоставят оптимална безопасност в ситуации, когато е най-необходимо. Предоставяйки следващо поколение на безопасност, тази гама, флагманът на зимните гуми с шипове, е иновативна комбинация от превъзходно зимно сцепление, комфорт при шофиране и екологичност.

Нововъведение в тази гама е Nokian Hakkapeliitta 10 EV, специална версия за електрически автомобили и хибриди. За първи път, Nokian Tyres представя и модел, специално разработен за руския пазар: Nokian Hakkapeliitta 10p.

Новата зимна гума с шипове Nokian Hakkapeliitta 10 е създадена, за да се справя с тежките условия на Севера с лекота и да предоставя комфорт. Превъзходното зимно сцепление на новата продуктова гама е постигнато благодарение на модерното решение за употреба на шипове, както и взискателните тестове и непрестанни проучвания.

Уникалната технология Double Stud предоставя максимална безопасност на лед и сняг, благодарение на централните шипове. Те подобряват ускорението и сцеплението при спиране, а шиповете по раменната част увеличават сцеплението при завиване и при маневри като смяна на платното.

„Най-важната характеристика за безопасност на зимната гума с шипове е представянето ѝ на лед. Смяната на платното на магистрала или навлизането в натоварения градски трафик от заледено кръстовище може да бъде предизвикателно. Да не говорим за така наречения „черен лед“, който видимо не се различава от асфалта, но също е много опасен. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата Nokian Hakkapeliitta 10 увеличава безопасността при различни условия и продължава да бъде надеждна и лесна за контролиране в границите на сцеплението. Нашата мисия е да направим пътуването безопасно и предсказуемо през всеки ден от годината.“, казва Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 се предлага в изчерпателна селекция от над 140 продукта. Nokian Hakkapeliitta 10 покрива размери от 14 до 22 инча и се предлага в категория за скорост T (190 км/ч). Повечето продукти са с товарен индекс XL, който отговаря за възможно най-големия капацитет при този размер. Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще бъде налична за потребителите от есента на 2021 г. Основните пазари за продукта са Скандинавските страни, Русия и Северна Америка.

Новата Nokian Hakkapeliitta 10 е разработена от най-северния производител на автомобилни гуми в света и изобретател на зимната гума. Компанията има над сто патента за зимна безопасност и е сред глобалните лидери в безопасността и устойчивото развитие.

За Nokian Tyres осигуряването на спокойствие означава безопасност на пътя и правене на бизнес по екологичен и социално отговорен начин. Въвеждането на продуктовата гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще засили позициите на Nokian Tyres като лидер в Скандинавските страни и Русия и ще спомогне за развитието на компанията в Северна Америка.