април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Nokian Tyres е сред най-устойчивите компании в света

Nokian Tyres бе включена в световния индекс на Dow Jones за устойчиво развитие (Dow Jones’ Sustainability World Index, DJSI) за четвърта поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index).

Така финландският производител официално се нарежда сред най-устойчивите компании в света. Той получи максималния брой от 100 точки в категориите: „Качество на продуктите и управление при замяна“, „Докладване относно влияние върху околната среда“, „Политики и управление на околната среда“ и „Социално отчитане“.

За шест години Nokian Tyres са намалили емисиите на въглероден диоксид от производството си с 44%. Съпротивлението при търкаляне на гумите Nokian Tyres е намалено средно с 8%, което се равнява на изгорените газове от 65000 автомобила годишно. Целта на тази усилена работа е да подобри екосъобразността на продуктите, без да прави компромис с безопасността.

Индексите изброяват най-устойчивите компании в света – включително и Nokian Tyres

Световният индекс за устойчиво развитие на Dow Jones (DJSI World) се състои от корпоративни лидери на глобалното устойчиво развитие, идентифицирани от SAM, вече част от S&P Global. Всяка година, SAM оценява над 7300 компании от целия свят. Оценката за корпоративна устойчивост се базира на критерии, които са както специфични за индустрията, така и финансово значими, и бива извършвана от 1999 г. насам.

За инвеститорите това е високо ценена, изчерпателна корпоративна оценка на устойчивостта. Оценката на компаниите тази година е извършена въз основа на представянето им през 2019 г. Единствено водещи компании от всяка индустрия биват включвани в индексите всяка година