април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Pajari: Не бихме могли да искаме повече от Швеция

Управлявайки автомобил, управляван от Printsport, финландецът завърши втори в генералното класиране на WRC2, отстъпвайки само на местния герой Оливер Солберг в Умео. Паяри призна, че е доволен от постигнатото.”Не мисля, че мога да искам повече от Швеция”, каза той. “Знаем, че Оливер [Солберг] ще бъде наистина силен в Швеция. Този път ралито беше малко по-различно – обикновено през цялото време се кара на равно, но условията бяха малко по-сложни.

“Беше наистина взискателно, трябваше да се грижиш за гумите и да полагаш известни грижи. За мен резултатът, който постигнахме с Ени [Малкьонен, втори пилот], беше положителен.” “Беше наистина трудна, трябваше да се грижиш за гумите и да внимаваш. За мен резултатът, който постигнахме с Ени [Малкьонен, втори пилот], беше положителен.”

Говорейки за новата Toyota, той добави: “Наистина съм доволен от нея, има някои дребни неща, но беше бърза и надеждна. С няколко корекции ще бъдем още по-силни занапред.”

Паяри, който премина от Škoda Fabia RS Rally2 към изцяло новия Yaris за 2024 г., дели върха в таблицата на WRC2 Challenger със звездата от Рали Монте Карло Пепе Лопес, който спечели категорията на откриването на сезона миналия месец.