юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

PEUGEOT и италианската „Guardia di Finanza“ продължават сътрудничество с нулеви емисии

7897979

PEUGEOT и италианската „Guardia di Finanza“ предприеха нова стъпка в своето партньорство, като изпратиха послание в подкрепа на електрическата мобилност. Първият от 30 автомобила PEUGEOT e-208 със 100% електрически двигател беше доставен на Главното командване на „Guardia di Finanza“. Автомобилите от този автопарк ще бъдат боядисани в официалните цветове на „Guardia di Finanza“ и ще бъдат снабдени със специфично оборудване, с грижа към околната среда.

„Guardia di Finanza“ ie бори срещу укриването на данъци, защитава икономическите интереси на държавата, контролира моретата, здравната сигурност, зачитането на конкуренцията, борбата с прането на пари или правоприлагането.

По време на церемония, проведена в Рим в Главното командване на „Guardia di Finanza“, на която присъстваха висшите институционални власти на корпуса, представител на PEUGEOT Италия официално предаде ключовете на първия от 30 e-208, които ще се присъединят към техния автопарк. Оборудван със 100% електрически двигател с мощност 100 kW (136 к.с.), PEUGEOT e-208 ще се присъедини към автопарка на „Guardia di Finanza“, за да бъде използван в операции,  при които пъргавината и бързите реакции играят съществена роля във всеки един момент. Със своята ултра технологична задвижваща система той проправя пътя към нова мобилност.

Печелившите характеристики на модела му осигуриха наградата „Автомобил на годината 2020“ в Европа. PEUGEOT e-208 е оборудван с батерия с капацитет 50 киловатчаса, която осигурява пробег от 340 км съгласно WLTP. Тя има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет. Монтирането на батерията под пода снижава центъра на тежестта на автомобила. Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към всяка ежедневна ситуация: от стандартен домашен контакт до 100 кВт зарядно устройство, с което 80% от заряда се постига за 30 минути. PEUGEOT e-208е също силно технологичен благодарение на изобилието от системи в помощ на водача, които проправят пътя към автономното шофиране.

И накрая новият PEUGEOT i-Cockpit®3D, разработен от българския офис на Вистеон, извежда информацията на две нива, според тяхната степен на важност или спешност. Това осигурява увеличение в бързината на реакциите от около половин секунда в сравнение с конвенционалния панел или 15 метра при скорост 100 км/ч.

PEUGEOT e-208, проектиран за „Guardia di Finanza“ се отличава със специфично оборудване. То включва осветление за четене на карти през нощта и зона за съхранение отпред, която побира таблет за комуникация с оперативния център. Купето също е оборудвано с ергономична контролна кутия за управление на светлинните и звукови сигнали. Каросерията е боядисана със силно рефракционно покритие в официалните цветове на „Guardia di Finanza“.

Допълнително присъстват три мигащи светлини на покрива и LED ленти, за да осигуряват максимална видимост във всички оперативни фази, дори когато автомобилът е неподвижен. Това оборудване е създадено от Focaccia Group – компания, с повече от 60 годишна история в автомобилния бранш, която е специализирана в проектирането на специални решения за превозните средства на правоприлагащите органи. След доставката на два автомобила PEUGEOT 3008 през април 2019 г., сега PEUGEOT предлага един от най-популярните електрически модели в гамата. Марката потвърждава ангажимента си да предлага на своите клиенти най-добрите технологични решения за екологична и нисковъглеродна мобилност.