май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

PEUGEOT и TOTAL разработват „хиперавтомобил на Льо Ман“

Като част от 88-ото издание на 24-те часа на Льо Ман, PEUGEOT и TOTAL официално стартират своя проект Le Mans Hypercar (LMH) (Хиперавтомобил на Льо Ман). Нов регламент, който предвещава нова ера за категорията на издръжливостта от най-високо ниво, въплъщение на енергийния преход на двете дружества.

„Льо Ман е Светият граал на автомобилния свят“, каза Жан-Филип Импарато – изпълнителен директор на Peugeot. – „Състезанието определя победителя. За нас то представлява 3 победи, но и безкрайни усилия, сълзи и радост и невероятен отборен дух с TOTAL, с които бележим тази година 25 години сътрудничество.

Изборът на категория LMH е продиктуван от няколко критерия и един от тях е известна свобода по отношение на аеродинамиката.

Това дава възможност да се интегрират, с подкрепата на PEUGEOT Design, естетическите елементи на марката. Нашето сътрудничество вече е започнало. Позволи по време на 24-те часа на Льо Ман през 2020 г. да се изготвят скици и да се представят първите концепции за дизайн. В него са заложени основните необходими елементи, особено по отношение на размерите. “

PEUGEOT, съвместно с TOTAL, започна разработването на електрически хибриден хиперавтомобил. Емблематичния дизайн ще обяви т.нар. „нео производителност“. Той ще достигне 500 киловата мощност и ще бъде със задвижване на 4-те колела.

След стартирането на различните фази на изследвания за общата конструкция, аеродинамичната концепция и избора на архитектура на двигателя, идва окончателното решение за електрическата рамка.

След това е решението за концепцията за хибридния задвижващ тракт. В тези фази на развитие участват всички технически отдели на PEUGEOT Sport.

Така PEUGEOT Sport поема в нова посока към увеличена енергия, подсилена от лансирането на PEUGEOT SPORT ENGINEERED високопроизводителна хибридна пътническа гама начело с новия PEUGEOT 508.