юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

PEUGEOT – 210 години история

От 26 септември 1810 г. до днес, най-старата функционираща автомобилна марка в света продължава да е водеща. На 26 септември 2020 г. PEUGEOT чества 210 години дръзновениe, страст и иновации.

От модната революция през 19-ти век до революцията в мобилността с велосипеди и автомобили, PEUGEOT винаги предизвиква правилата, за да промени стандартите за мобилност. За повече от два века светът се промени. Ежедневието ни в последното десетилетие е различно, белязано от дигитализацията, от нови начини на мислене, нови модели на потребление и нови методи за мобилност.

През цялото това време, PEUGEOT остава на върха, откривайки нови начини за придвижване, повече услуги за мобилност, нови успешни модели на повече пазари, с акцент върху електрическата мобилност.

За да отбележи годишнината, PEUGEOT разработи програма от събития и активности:

  • Създадено бе специално лого, посветено на 210-тия рожден ден на лъвската марка
  • През целия месец септември е в сила кампания с исторически оферти и лизинг със само 2.10% лихва за клиенти на нови автомобили.
  • В социалните медии ще бъдат показани 13 филма, разказващи за най-големите моменти на марката: PEUGEOT 205, Льо Ман 1993, PEUGEOT във WRC, служителите, PEUGEOT e-Legend Concept, Пайкс Пийк, шарлатаните на Indy 500, PEUGEOT 404, Арман Пежо, PEUGEOT Type 1, PEUGEOT 401 Eclipse, 6-те награди Автомобил на годината, рали Дакар.
  • На 26 септември новият PEUGEOT 508 PEUGEOT Sport Engineered бе избран от феновете за най-иконичният автомобил на марката за последните два века.
  • От 1 септември до 30 октомври, входът за всички посетители в музея Aventure PEUGEOT в Сошо ще бъде 1€.
  • Колекция лайфстайл продукти, посветени на 210-тата годишнина на марката, са налични онлайн. Тази колекция “Since 1810” е направена за феновете и е брандирана с бяло лого на черен фон. Тя включва кухненски продукти, като мелнички и престилки, както и облекло, и миниатюрна кутия, съдържаща два иконични модела на PEUGEOT.
  • От 28-ти септември 2020 в акаунта на PEUGEOT MOTOCYCLES в Instagram ще бъде избран най-иконичния скутер от селекция от 12 модела. С традиции в производството на мотоциклети от 1898 г., PEUGEOT MOTOCYCLES е най-старата 2 и 3-колесна марка, която все още функционира.
  •  

Сред най-забележителните постигнати иновации са:

  • 1982 г.: първият скутер с пластмасова каросерия в Европа,
  • 1996 г.: първи сериен електрически скутер Scoot’Elec,

2003 г.: първият 125 кубиков скутер, оборудван с ABS с Elystar 125.