юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Peugeot e-208 бе обявен за „Малък електрически автомобил на годината“

Новият Peugeot e-208 бе обявен за „Малък електрически автомобил на годината“ на първите награди на What Car? за електрически автомобили.

Първият електрически автомобил от ново поколение на марката – e-208, продължава да печели отличия и отнася у дома наградата „Малък електрически автомобил на годината“ от първия конкурс на What Car? за електрически автомобили. Новият Peugeot 208 бе избран за Автомобил на годината в Европа по-рано тази година.

Експертното жури на What Car? бе впечатлено от уникалната философия на Peugeot за свободата на избора. Тя позволява на купувачите да избират между напълно електрическа, бензинова или дизелова версия на новия 208, без компромис с практичността, спецификациите или възможностите на автомобила.

Журито оцени интериора на автомобила с последно поколение 3D i-Cockpit,  дизайна и набора от технологии и системи за безопасност. Гъвкавото окачване на Peugeot и практичния, съобразен с реалните условия пробег, също бяха високо оценени.

Новият Peugeot e-208 се предлага с електрически силов агрегат 50 кВтч, 136 к.с., който може да измине до 340 км пробег (WLTP) с едно зареждане. Той поддържа бързо зареждане до 100 кВт, достигайки 80% заряд за по-малко от 30 минути.