юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

SEAT MÓ въвежда услуга за споделяне на скутери в Барселона

7897979

Новата марка SEAT MÓ бе представена през юни миналата година. Тя бе създадена за да се засили стратегията за градска мобилност, фокусирана върху продуктите и услугите на микромобилността. Компанията сега внедри първата си услуга за мотосподеляне в Барселона с общо 632 eScooters, достъпни за всички.

След внедряването на зона с ниски емисии (LEC) в Барселона в началото на годината, SEAT вече предлага мотосподеляне и абонаментна услуга с изцяло електрически скутери в града. Целта е да се осигури индивидуална мобилност за всички граждани, дори през дните с ограничения за движението. С пъргавите си превозни средства с нулеви емисии, SEAT MÓ цели да допринесе за намаляване на замърсяването и подобряване на градската мобилност в Барселона, ​​домът на SEAT.

Мобилното приложение и платформата бяха разработени от компанията SEAT, Центъра за разработка на софтуер CODE в сътрудничество с SEAT MÓ. Потребителите просто трябва да изтеглят приложението на своя смартфон и да търсят електрическия мотоциклет SEAT MÓ, паркиран близо до местоположението им на картата и да го отключат. В кутията за съхранение на eScooter има две каски за водача и пътника. Има хигиенни шапки за еднократна употреба и хигиенични кърпички като мярка за безопасност срещу COVID-19. Освен това, SEAT eScooters получават новаторска обработка на повърхностите с Liquid Guard. Това е разтвор с нано покритие, което защитава превозните средства, като елиминира възможни вируси, микроби, бактерии и гъбички.

SEAT MÓ също предлага абонаментен модел, който предоставя на потребителите достъп до eScooter за седмица или месец. Включително застраховка, поддръжка на превозни средства, каска и седмична смяна на акумулатора. И всичко това за неограничено време. Цената е 75 евро на седмица и 200 евро на месец. В случай на наем едно тримесечие – 150 евро на месец. Моделът на абонамента е предназначен за един потребител и допълнително лице, например член на семейството.

Компанията също е въвела седмичен и месечен абонаментен формат за двата си модела на електрически тротинетки. Тротинетката еKickscooter 25 струва 15 евро на седмица и 40 евро на месец Новият eKickscooter 65 може да се наеме за 25 евро на седмица или 75 евро на месец.