май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Shell България Shell ще бъде официален партньор на БФ по мотоциклетизъм в републиканските шампионати през сезон 2021 година

Shell България Shell ще бъде официален партньор на Българската федерация по мотоциклетизъм в РШ през сезон 2021 г. Сътрудничеството е част от ангажимента на компанията на глобално ниво да подкрепя моторните спортове и със своите продукти да допринася за тяхното успешно развитие. През годините редица български мотоциклетисти са се доверявали на горивата на Shell във важни за тях състезания.

Новият шампионат по мотоциклетизъм на писта ще стартира официално на 22 май. Първите два кръга ще са на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен на 22 и 23 май.

През сезона предстоят редица вълнуващи състезания по мотокрос, писта, СуперМото и BG-X Enduro.

„Щастливи сме, че ще си партнираме с Българската федерация по мотоциклетизъм през сезон 2021 г. и вярваме, че ще допринесем за неговия успех. За това ще помогнат горивата Shell V-Power, които са допринесли за постиженията на редица български шампиони, подобрявайки работата на двигателя и неговото по-добро представяне. Ще подкрепяме нашия партньор и с насоките и изискванията за безопасност по време на състезанията, споделяйки своя международен опит и експертиза. Желаем успех на всички състезатели и се надяваме сезонът да бъде безопасен, вълнуващ и изпълнен с позитивни емоции“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

“От момента, в който застанах на кормилото на БФМ, си задавам въпроса защо една федерация с почти 100-годишна история няма дългогодишни партньорски отношения с голяма петролна компания, при условие, че петролните продукти за моторните спортове са като въздуха и водата за човека ?!? Реших, че това трябва да е едно от първите неща, върху които трябва да се работи. Днес съм безкрайно щастлив, че БФМ и Shell България поставят началото на едно такова жизненонеобходимо и надявам се дългогодишно партньорство. В годините назад Shell са доказали на света, че са добър приятел на моторните спортове в световен мащаб. Радвам се, че тази година те подадоха ръка и на българския мотоциклетен спорт. От името на цялото ръководство на БФМ поемам ангажимента да направим всичко възможно партньорството ни да бъде пълноценно и за двете страни и да продължи още дълги години!”, коментира Ангел Траков, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Източник: БФМ