юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

ŠKODA Motorsport пусна още по-зла FABIA Rally2 evo Edition 120

За да почете своята 120-годишнина от участията си в състезанията, ŠKODA Motorsport създаде още по-зла бегачка FABIA Rally2 evo Edition 120. Това ще бъде много ограничена серия от 12 бройки, на специалната версия на успешния рали автомобил.

Във FABIA Rally2 evo Edition 120 има повечето технически подобрения, въведени за 2021 г. ŠKODA FABIA Rally2 evo. Към това обаче има допълнително оборудване, специална цветова схема и ексклузивни аксесоари. Така новата ŠKODA FABIA Rally2 evo Edition 120, вече може да се поръчва.

През 2021 г. ŠKODA празнува своя 120-ти рожден ден в автомобилния спорт. През десетилетията компанията, базирана в Млада Болеслав, премина от състезания на дълги разстояния с мотоциклети до планински надпревари, състезания на писти и рали на четири колела. По пътя към успехите, ŠKODA събра безброй победи, като доминираше в категорията WRC2/WRC2 Pro на WRC на ФИА.

За да почете 120-годишната състезателна традиция на марката, ŠKODA Motorsport представя ограничено издание на своя успешен клиентски рали автомобил. Всеки от споменатите 12 коли не само ще включва по-голямата част от техническите ъпгрейди на FABIA Rally2 evo за 2021 г., за които вече писахме, но също така идва с множество допълнителни функции. В допълнение към стандартното оборудване на най-новия модел, Edition 120 включва набор от боядисани в зелено магнезиеви джанти и пълен набор с допълнителни LED фарове плюс LED светлини за завои.

Допълнителен пълен пакет допълнителни вътрешни аксесоари, базирани на опита на заводските екипажи, е част от стандартната конфигурация. Това включва чанти за съхранение или мрежи за лични вещи, инструменти, резервни части или допълнително оборудване. Повече аксесоари за подобряване на комфорта като торбички за питейна вода, бутилки за автомобилни течности, колани, държачи и много по-пълно допълнение на пакета екстри.

Ограниченото издание оборудване предлага и уникален Edition 120 екран за двата монитора в пилотската кабина, специална табела с производствен номер за идентификация.

ŠKODA FABIA Rally2 evo Edition 120 включва всичко от общия пакет за надстройка за 2021 г. Тези актуализации се отнасят до подобрения двигател, където целта на техниците е да подобрят обмяната на газовете и подготовката на сместа в горивната камера. Това беше реализирано с новопроектиран и по-ефективен интеркулер, оптимизиран изпускателен колектор, ново синхронизиране на клапаните, както и нова настройка на електронното картографиране.

Тези модификации подобряват общата производителност и характеристики на двигателя, както и увеличават максималната изходна мощност с 2 кВт до 214 кВт, в зависимост от качеството на горивото. Още по-добрата производителност и подобрената надеждност е основното за надстройките на FABIA Rally2 evo за на 2021 година.

По-силната подрамка на задната ос свежда до минимум риска от повреди по неравни пътища. За чакълестата версия на ŠKODA FABIA Rally2 evo ще бъде включено специално охлаждащо устройство за задните спирачки, първоначално хомологирано само за използване на асфалт.

Двигателят на Rally2 evo, спецификация за 2021 г. е оборудван с преработена система за смазване с подобрена функция в динамични режими. Модификациите включват новопроектирана всмукателна цедка и оптимизирана геометрия на преградните плочи в масления картер. Така се подобрява подаването на масло в турбокомпресора и неговата надеждност. Друг резултат от тези промени е намаленото ниво на маслото.

Новите подредени бутони на волана са до осем за различни функции. Това е преработеният монтаж на крика допълнително подобряват комфорта на екипажа. Всички части за надстройка на последната версия на ŠKODA FABIA Rally2 evo вече са хомологирани.

Купувачите на ограничената ŠKODA FABIA Rally2 evo Edition 120 могат да изберат да добавят още опции. Те включват комплект, който прави скоростната кутия по-подходяща за ралита с висока средна скорост, с което се увеличава максималната скорост до 202 км/ч. Специално за повърхности с ниско сцепление, ŠKODA Motorsport предлага и трети комплект диференциали (48/70), които могат да се използват както на чакъл, така и на асфалт.