юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

SKY Racing Team VR46 представи цветовете си и екипа за 2021 г.

Екипът на SKY Racing Team VR46 представи машините на Марко Безеки и Челестино Виети за сезон 2021 в Moto2. Третият член на тима – Лука Марини от висшия клас  MotoGP с Ducati, също участва в презентацията.

Безеки завърши 4-и в средния клас през миналия сезон. Италианецът постигна две победи във втория си сезон.  Тази година обаче Безеки е  един от фаворитите за короната. Заедно с него през 2021 г. ще кара новобранецът Челестино Виети. Той също спечели две състезания през 2020 г. в своя звезден сезон Moto3. Както винаги, това е доста силен състав  в отбора VR46.

Марко Безеки казва: „Както всяка година, винаги се радвам да се върна на пистата след дългата пауза между двата сезона. Срещнах се и с екипа преди няколко седмици в Тавулия. Нямаме търпение да се срещнем отново в Катар. Сигурен съм, че ще се представим добре в шампионата. С много работа можем да направим крачка напред в сравнение с миналата година. Трябва да станем по-постоянни и да бъдем в групата на най-силните във всяка Гран при.“

Челестино Виети коментира: „Чакам този момент от теста на Херес, когато за първи път пробвах мотор от Moto2. Щастлив съм, защото отново ще се изправя пред ключов момент в кариерата си заедно с момчетата от Sky Racing Team VR46. Няма да е лесно, има много предпазни мерки, които трябва да се вземат предвид в сравнение с Moto3. Но също така машината има много мощност и скорост за управление. През ноември наистина ми хареса и усещанията бяха повече от положителни. Искам да започна сериозно и да работя усилено с екипа. Целта? Възможност за добро класиране, но без бързане.”