Suzuki представи новия S-CROSS

Стефан ИлиевSuzuki представи днес изцяло новия S-CROSS. Премиерата бе водена лично от Тошихиро Сузуки – президент на Suzuki Motor Corporation  Автомобилът е проектиран да отговори на динамичните нужди на модерния собственик на SUV. Затова и самият S-CROSS е истински SUV с усъвършенстван дизайн и висока функционалност, с мощност и смела естетика. Новият S-CROSS вдига летвата, като добавя горивна ефективност, мощност, задвижване на четирите колела, най-новата безопасност и комуникационна технология.

Изцяло нови акценти на S-CROSS са пиано-черната предна решетка, допълнена от стилните предни и задни LED лампи. Квадратните предни и задни арки на колелата, заедно с уверените сребърни гарнитури отпред и отзад работят, за да предадат агресивния SUV характер на изцяло новия S-CROSS.  Просторната кабина побира петима възрастни, докато товарното пространство с голям капацитет от 430 л предлага превъзходна гъвкавост.

Двигателят е 1,4-литров турбо BOOSTERJET с директно впръскване и 48V SHVS мека хибридна система. Към ефективността на новия S-CROSS може да се добави и задвижването ALLGRIP SELECT 4×4, аудио с 9-инчов дисплей и множество усъвършенствани технологии за безопасност за напълно оборудван SUV изживяване.

Отвън първото впечатление за мощ идва от внушителния вид на пиано-черната решетка. Тя е с голям размер и е обзаведена с емблема, затворена в хромирана лента. Предната и задната повърхност са със сребърни гарнитури. Така S-CROSS изглеждащ агресивен SUV. Предните и задните LED светлини дават стил, а квадратните арки на колелата осигуряват силно чувство на увереност на страничния дизайн.

Интериорът на изцяло новия S-CROSS предлага усещане за приключение с комфорта, за да може и водача, и пътниците да се насладят на изживяването. От големия преден прозорец до панорамния люк, усещането в кабината е просторно и удобно. Ергономичните кожени седалки се отличават с плетен дизайн от синтетична кожа в центъра, верен на SUV природата на автомобила. Дизайнът на кокпита е смел и усъвършенстван. Широкоразмерното арматурно табло има триизмерен дизайн. Интериорът е високотехнологичен благодарение на удобства като 9-инчов аудио дисплей, който предлага безжична връзка със смартфон и показва информация за превозното средство, и циферблата ALLGRIP SELECT на подовата конзола.

От просторната кабина до гъвкавостта на товарното пространство, изцяло новият S-CROSS е проектиран да отговори на голямо разнообразие от нужди на водача на SUV.  Автомобилът побира 5 възрастни и все още предлага много място. Комфортът при седене за предните пътници не жертва комфорта на пътниците на задните седалки. Те могат да променят позицията на облегалката за допълнителна релаксация. Кабината е заредена с място за съхранение и удобства, за да се гарантира, че всички нужди на пътниците са удовлетворени. Задната седалка се разделя в съотношение 60:40, а багажникът е просторен с обем 430 л.

Двойните плъзгащи се стъклени панели създават изключително голям отвор за панорамния люк, на който можете да се насладят пътуващите от всяка седалка в колата. Когато панорамният люк е затворен, стъклените панели имат обща дължина от 1000 мм, а при отворено положение е с дължина 560 мм.  Размерите са: дължина 4300 мм, широчина 1785 мм, височина 1585 мм и междуосие 2600 мм.

S-CROSS се задвижва от 1,4-литров турбо двигател BOOSTERJET с директно впръскване. Моторът е с мощност 95 кВт при 5500 об/мин., а въртящият момент е 235 Нм между 2000 до 3000 об/мин. Турбокомпресорът с вътрешно охлаждане вкарва въздух под налягане в цилиндрите, максимизирайки въртящия момент при ниски обороти. Системата за директно впръскване оптимизира количеството, времето и налягането на горивото за подобрена производителност и ефективност. А благодарение на електрическия всмукателен променлив момент на клапаните (VVT), рециркулацията на охладените отработени газове (EGR) и високата степен на компресия се постига допълнителна ефективност.

Автомобилът разполага с 48V SHVS мека хибридна система. При нормални условия на шофиране системата намалява разхода на гориво, като намалява въртящия момент на двигателя и компенсира с електрическия мотор. Когато определи, че водачът се нуждае от бързо ускорение, контролът на въртящия момент и усилването на въртящия момент увеличават реакцията, плавността и ускорението.

ALLGRIP SELECT предлага четири лесно избираеми режима – автоматичен, спортен, сняг и блокаж. Те улесняват избора на настройката 4×4, която най-добре отговаря на условията на шофиране. Електронно управляваната 4×4 система регулира количеството въртящ момент, доставян към задните колела, и използва ESP, мощността на двигателя, сервоусилвателя на волана и други бордови системи за реализиране на четирите режима на шофиране.

9-инчов HD дисплей предлага други удобства. Аудиото на дисплея включва най-новото цифрово удобство, включително Apple CarPlay, Android Auto, гласово разпознаване и разговори по Bluetooth без ръце. Стандартните функции включват също радио, музика и филми USB, iPod и Bluetooth възпроизвеждане на музика. Поддържайки ви в тон с автомобила, той също така показва информация като разход на гориво, пробег на движение, енергиен поток SHVS, предупреждения, камера за задно виждане, камера за 360 изглед и задни сензори за паркиране.

S-CROSS разполага със Suzuki Safety Support, като използва камери и сензори за подпомагане на шофирането и безопасността. При движение напред, монокулярната камера и лазерният сензор определят дали има риск от сблъсък с превозно средство или пешеходец. При откриване на потенциален сблъсък, DSBS изпраща предупреждение или прилага автоматично спиране, в зависимост от ситуацията.

Адаптивният круиз контрол на 6-степенната автоматична скоростна кутия включва функция за спиране и движение. Той ускорява и спира, за да може водачът да поддържа безопасно разстояние от превозното средство отпред. Stop & Go може дори да спре колата до пълно спиране, когато е необходимо, и след това да започне да следва колата отпред, ако започне да се движи отново в рамките на 2 секунди, като например в задръстване.

360-градусовият изглед осигурява допълнителна безопасност и удобство. Четири камери (предна, задна и от двете страни) предлагат разнообразни изгледи, включително 3D изглед за безопасно стартиране и изглед отгоре за по-безопасно паркиране. Колата има и други функции за безопасност: предупреждение и предотвратяване на напускане на лентата, разпознаване на пътни знаци, монитор на мъртвата зона, контрол за спускане по наклон, сигнал за кръстосания трафик отзад и др.

Next Post

GASGAS Factory Racing обяви новите си рали пилоти за 2022 г

Екипът на GASGAS Factory Racing  наистина е силен екихп, който твърдо е решил да пробие в офроуд надпреварите. Заводския отбор представи двамата си пилоти за рали през 2022 г. Така […]