Tеодор Кабакчиев 14-и на HERO Challenge в Полша

Стефан Илиев

Теодор Кабакчиев завърши на 14-о място в 6-ия кръг на Световното първенство по хард ендуро FIM Hard Enduro World Championship в Полша. Най-добрият ни ендуро състезател постигна 6-то време в квалификацията, но в неделния ден имаше трудности по пясъчното трасе и след няколко инцидента остана на 14-та позиция в крайното подреждане.

„14-то място в крайна сметка. За мен беше битка – за първи път карах по такава пясъчна писта. Направих 4-5 катастрофи и не се чувствах добре с настройката на мотора. Мислех, че ако състезанието е толкова бързо, по-добре да го премина възможно най-агресивно и твърдо. Не се получи, уморих се супер рано и не карах с лекота. Ще приемем това като урок и следващия път ще бъдем по -подготвени! Благодаря на моя екип и на “Еcont“ за вярата в мен! Ще ви накарам да се гордеете един ден, обещавам!“, коментира Кабакчиев след края на надпреварата.

​Победител в Даброва Горница стана фирменият пилот на Sherco Factory Racing Уейд Йънг от Южна Африка, който изпревари британеца Били Болт от Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing и германеца Мануел Летенбихлер от Red Bull KTM Factory Racing.

Начело в класирането след 6 кръга вече е Били Болт със 70 точки, Мануел Летенбихлер има 69, а Уейд Йънг – 60. Теодор Кабакчиев е 9-ти с 21 т.СЛЕДВАЩА

Мартин Чой с коментар за спечелената европейска титла по мотоциклетизъм

Българският пилот на ЕКО БМВ Рейсинг тим МС 77 Мартин Чой сподели повече от интересни подробности за победата си и […]