TrialGP: Само една точка е нужна на Тони Боу за 15-а световна титла

Стефан Илиев

Пилотът на Repsol Honda Тони Боу спечели и двете състезания – 7-и и 8-и кръг от световния триал шампионат в Побладура де лас Рекуерас, Леон. Така Боу увеличи преднината си на 19 т. пред втория в класирането пилот Адам Рага с TRRS. След шестата победа на Тони през този сезон, сега му е нужна само една точка, за да бъде коронясан за шампион на TrialGP за 2021 г. Това ще бъде 15-а титла за испанеца.

Състезанието бе на разнообразен терен със зони през речни корита и хлъзгави скали, предлагащи малко сцепление. Имаше и зони в стил надпревара в зала, с трупи и камъни. Ездачите трябваше да завършат две обиколки по трасето от дванадесет участъка.

Пилотът на Repsol Honda Тони Боу доминира на първото състезание с отлично каране и завърши и с общо шестнадесет марки (наказателни точки). Те бяха с двадесет по-малко от класиралия се на второ място съперник за титлата Адам Рага. С този успех Боу дръпна с 14 т. класирането на световния шампионат на TrialGP. Трети стана Хайме Бусто с Vertigo.

Ден по-късно, пак в региона Биерсо бе и вторият старт, който отново спечели Боу. Този път натискът дойде от друг противник – Хайме Бусто. Така в последните финални етапи на надпреварата, нещата се обърнаха в полза на състезателя на Repsol Honda. С този шести триумф за сезона, Тони Бу увеличи аванса си пред Рага с 19 т. Сега на Тони му трябва само една точка, за да стане отново шампион. Втори се класира Бусто, а трети стана Рага.

Последното състезание от световното първенство за 2021 г. ще бъде тази събота в Гувея, Португалия. На следващия ден, в неделя, на 19 септември, в същия португалски град ще се състои Триала на нациите.СЛЕДВАЩА

Tеодор Кабакчиев 14-и на HERO Challenge в Полша

Теодор Кабакчиев завърши на 14-о място в 6-ия кръг на Световното първенство по хард ендуро FIM Hard Enduro World Championship […]