февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

TrialGP: Тони Боу с безценна победа в Комблан-о-Пон

Състезателят на Repsol Honda Trial Team Тони Боу започна втората половина на сезона с още един триумф в Белгия.

След края на лятната пауза, състезателите от шампионата в TrialGP, се върнаха на трасето в Белгия. Еднодневното състезание се характеризира с взискателно и донякъде технично трасе, пълно с хлъзгави участъци с много слабо сцепление, което се оказа тежко изпитание за всички участници.

Последната част от сезона започна по най-добрия възможен начин за Тони Боу. Той постигна нова победа в Белгия, с която го затвърди още повече лидерството в общото класиране на първенството. Въпреки оптимистичния краен резултат, състезанието в Комблан-о-Пон  беше всичко друго, но не и лесно за каталунския състезател на отбора на Repsol Honda, който завърши първата обиколка на трасето на втора позиция след Хайме Бусто с Vertigo. Така Боу беше принуден да рискува във втората обиколка, в опит да запечата победата. След него бяха Бусто и Жерони Фахардо с Sherco.

Триумфът в крайна сметка се обърна в полза на Тони Боу в последните три секции, където той се оказа несравним. Победата на Боу в малкото белгийско градче бележи пета победа на открито за сезона и пета победа в TrialGP на състезанието в Комблан-о-Пон.

Това е и победа № 130 за Боу в световния шампионат на открито. В генералното класиране Тони Боу е лидер в шампионата със 134 точки, с 26 точки пред Бусто. Трети е Жерони Фахардо.

Световният шампионат на TrialGP продължава с осмия кръг от сезона, който ще бъде следващата неделя, 28 август, във френския град Каор.