юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

TrialGP: Тони Боу с Repsol Honda с 2 победи

7897979

Още две поредни победи спечели Тони Боу, звездата на Repsol Honda в TrialGP. Вече с 4 поредни първи места в световния шампионат, той е абсолютен цар и в Андора.

В отлична форма е и съотборникът му Габриел Марчели. На трасето в Сан Хулия де Лория на пилотите на Repsol Honda Trial Team се представиха перфектно и в двата дни.

В първото състезание Боу спечели трета поредна победа на открито, а Габриел Марчели зае второто място. Това беше страхотно начало на уикенда за Repsol Honda, които постигнаха втората си двойна победа.

Боу беше победител, а съотборникът му Марчели – подгласник. Трети стана Хайме Бусто. Боу показа, че познава много добре терена и в дванадесетте зони. Той излезе на върха  с 12 наказателни точки, следван от Хайме Бусто и Микел Гелаберт. Във втората обиколка Боу прецизира нещата и преди да достигне до зона 9, вече беше математически потвърден като победител.

Трудно беше началото в Андора за Марчели. В първата обиколка, въпреки че започна да се бори за позициите на подиума, грешки в последните три зони и две времеви наказания го свалиха до пета позиция. Във втората, пилотът на Montesa Cota 4RT натисна до краен предел и след тежка битка с Бусто и Матео Гратарола, спечели второто място.

Ден по-късно Тони Боу отново беше на върха, а Габриел Марчели зае 3-о място на подиума. В първата обиколка дъждът в първите зони означаваше допълнителна трудност за всички участници.

Както направи предишния ден, Боу поведе в началото с 18 наказателни точки. Във втората обиколка дъждът спря и земята започна да изсъхва. Състезателят на Montesa Cota 4RT остана непобедим и направи перфектна обиколка за победата – неговата четвърта поред.

Марчели също напуска Сант Хулия де Лория със страхотни резултати. В първата обиколка хлъзгавите и кални участъци поради дъжда усложниха нещата. Марчели натрупа 44 точки, които го поставиха на пето място. Във втората обиколка състезателят на Repsol Honda се почувства по-комфортно с по-сухите зони и се подобри във всяка от тях, допускайки само 8 точки. Накрая с 52, той оформи подиума като 3-и.

Боу продължава да води в генералното класиране с 80 точки, следван от Марчели на второ място с 64. Следващият кръг от шампионата е в Италия този уикенд.