юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Triumph направи премиера на новия Trident 660

7897979

Един от най-интересните мотоциклети създавани в Хинкли е Triumph Trident 660. Първите му снимки се появиха преди повече от месец, когато моторът бе изловен по време на тестовете. Днес машината официално бе представена.

В центъра на мощта, пъргавината и вълнуващите характеристики на Trident 660 е неговият 660-кубиков двигател. Трицилиндровият  Triumph  осигурява перфектния баланс на голям въртящ момент от 66,4 Нм при 8 000 об / мин и вълнуваща мощност от 78 к.с при 8900 об. / мин. В двигателя всичко е ново – буталата, коляновия вал, цилиндровата глава, клапаните, разпределителните валове, съединителя.

Удоволствието от карането на Trident 660 е гарантирано и то без усилие. Неговата 6-степенна скоростна кутия е оптимизирана за забавление и удобство при превключване на предавките. Приплъзващият съединител с асистент осигурява удобство и намалява умората на водача. Това позволява на ездача да се наслаждава на карането този забележителен мотор.

Многофункционалните инструменти на Trident 660 с цветен TFT дисплей предоставят цялата ключова информация.

Тя се открива лесно и с един поглед по време на каране. Дисплеят е проектиран специално за опционалната система My Triumph Connectivity. Тя позволява навигация, отбелязваща завой след завой, управление на GoPro, както и взаимодействие между телефон и музика чрез уредбата. Всичко това е ясно показано на TFT екрана.

Новият Trident 660 има водещата в категорията електроника.

Включително режими за каране на път и дъжд, които регулират картите на газта и контрола на сцеплението за максимален контрол на ездача. Режим Rain носи по-мека карта за подобрена безопасност. Естествено има ride-by-wire дросел и прецизен отговор на газта. Превключващият се тракшън контрол управлява мощността и въртящия момент, когато сцеплението е нарушено. Най-новото поколение ABS на Triumph за допълнителна безопасност на водача.

Пълното LED осветление дава по-добри характеристики за максимална безопасност на водача.

Новият 7-инчов LED фар с отличителен дизайн е уникален и проектиран специално за Trident 660. Компактната и интегрирана задна светлина е оформена по формата на задната част. Самоизключващите се LED мигачи допринасят за високото ниво на удобство на ездача на Trident 660.

Като мотоциклет Triumph Trident 660 предлага возия, вдъхновяваща увереност. Машината е лесна за управление с невероятно вълнуваща производителност и фантастична надеждност.

Моторът е маневрен, пъргав и забавен за каране, а висококачественото окачване и спиране се комбинират перфектно с олекотените 17-инчови спортни алуминиеви джанти.  Моторът е ергономичен, което се усеща при карането.

Trident 660 е проектиран да бъде перфектен за всекидневно каране. Удобната и практична двойна седалка има височина 805 мм. По-малката ширина на мотоциклета насърчава уверено вдъхновяващо положение на каране и лесен достъп до стъпенките.

Превъзходната комбинация от окачване, гуми и спирачки на Trident 660 носи комфортно, вдъхновяващо доверието пътуване. Високоспецифична система за окачване е Showa. Тя е с обърната вилка отред с ход 120 мм и регулируем моношок на задното окачване с ход 133,5 мм.

Страхотната спирачна система Nissin с 2-бутални плаващи предни апарати с двойни 310 мм дискове и единичен заден апарат и диск, дава отлични показатели. За това помагат и гумите Michelin Road 5, които се монтират като стандарт.