юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Triumph пуска мотоциклет в чест Елвис

7897979

Елвис Пресли и мотоциклетите Triumph имат красива история, за която мнозина вероятно не знаят. Кралят на рока е запален по тези машини. Десетилетия по-късно Triumph ще отдаде почит на Елвис със специално издание, което ще бъде пуснато в продажба.

То се казва Boneville T120 “Elvis Edition”. Специализирани сайтове вече разкриха снимки.  Разглеждайки историята на марката, то ще използва същата конфигурация като нормалния Bonneville T120 (1200 кубика двуцилиндров мотор  и 80 к.с. при 6550 rpm), но с много специално покритие. T120 от 1964 година, който Елвис кара, е в златисто и бял, докато TR6 – червен със сребърен блясък и златни ивици. Но не знаем дали специалното издание ще заложи на подобни цветови комбинации.

Една от скритите страсти на легендата са мотоциклетите. Той не го показа твърде публично, въпреки че се появава на някои от тях в част от заснетите 31 филма с негово участие. Като например язди Triumph 650 Bonneville „Desert Sled“ в червено и сребристо в уестърн комедията „Стой далеч, Джо“. Всичко започва по време на почивка между две сцени на мюзикъла “Франки и Джони”, сниман в Samuel Goldwyn Studios в Холивуд. Елвис отскача за няколко дни в имението си в Бел Еър. Там е заобиколен от бандата си близки приятели, известна като „Мемфиската мафия“.

Не един, не двама, не три,а цели девет броя! Как да стане! Човекът все пак успява да осигури седем мотоциклета още същата вечер за Елвис и неговата банда. Отначало двама остават без играчка. Групата ги форсира цяла нощ. Накрая съседите не издържат и звънят на полицията да се оплачат от шума на моторите. Оттогава датира традиция – когато не са по работа, компанията се събира за обиколка на тихоокеанската магистрала в неделя. Естествено, с въпросните машини.„Елвис обичаше да кара мотоциклети и знаеше, че веднага щом види новия ми Bonneville, ще иска да го изпробва. И когато го направи, искаше всички да имат по един, за да могат всички да се возят заедно“, спомня си Джери, който е на 82 години в момента и ще може да се порадва на специалната серия.