юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Volvo Cars представя новото изцяло електрическо Volvo C40 Recharge

7897979

Volvo C40 Recharge

Бъдещето на Volvo Cars е електрическо и новото Volvo C40 Recharge е поредното доказателство на компанията за амбицията им за бъдеще с нулеви емисии.

Volvo C40 Recharge

C40 Recharge има всички предимства на един SUV автомобил, но е по-нисък и с по-елегантен дизайн. Той се основава на платформата CMA и е първият модел на Volvo в историята, проектиран като изцяло електрически. След представянето на XC40 Recharge и сега C40 Recharge, Volvo Cars ще представи няколко допълнителни електрически модела през следващите години.

Volvo C40 Recharge

Още до 2025 г. шведският премиум бранд цели 50% от продажбите им да са от изцяло електрически автомобили, а останалите от хибриди. До 2030 г. планира всеки автомобил, който продава, да бъде изцяло електрически.

Volvo C40 Recharge

Задната част на C40 Recharge се отличава с впечатляващ дизайн, който се съчетава с линията на покрива, докато новият дизайн отпред представя ново лице за електрическите Volvo модели и включва светлини с най-съвременна пикселна технология.

Volvo C40 Recharge

Интериорът на C40 Recharge предоставя на клиентите просторно място за сядане, което предпочитат повечето шофьори на Volvo, както и се предлага с разнообразни цветови и декоративни опции, уникални за модела. Това е и първият модел на Volvo, чийто интериор е изцяло без кожа.

Подобно на XC40 Recharge, C40 Recharge се предлага с една от най-добрите информационно-развлекателни системи на пазара, разработена съвместно с Google и базирана на операционната система Android. Тя предоставя на потребителите вградени приложения и услуги на Google, като Google Maps, Google Assistant и Google Play Store.

Volvo C40 Recharge

Неограничените мобилни данни позволяват превъзходна свързаност и C40 Recharge ще получава актуализации на софтуера по въздуха. Това означава, че ще продължи да се подобрява с течение на времето.

Задвижването се състои от двойни електрически двигатели, един в предната и един в задната ос, задвижвани от 78kWh батерия, която може да бъде заредена до 80% за около 40 минути *. Новият модел може да измине около 420 км, като се очаква това да се подобри с течение на времето, чрез актуализациите на софтуера по въздуха.

Както беше обявено по-рано, напълно електрическото C40 Recharge ще бъде достъпно само онлайн. В съответствие с амбицията си да намали сложността при предлагането на моделите си и да се съсредоточи върху атрактивни предварително избрани варианти, Volvo Cars драстично оприостява потребителското предлагане за C40 Recharge.

Когато клиентите получат ново C40 Recharge, то ще се предлага с удобен пакет услуги, който ще включва елементи като сервиз, гаранция, пътна помощ, както и опции за застраховка и зареждане у дома.

C40 Recharge ще започне да се произвежда тази есен и ще бъде изграден заедно с XC40 Recharge в завода за производство на автомобили на Volvo Cars в Гент, Белгия.