юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Герлоф най-бърз в първия тестов ден на Херес

7897979

С тестовете на пистата Херес-Анхел Нието, започна новият сезон в WorldSBK. В първия ден най-бърз бе американецът Гарет Герлоф  (GRT Yamaha), а само една секунда раздели първите осем в класирането.  Много от новаците, които ще видим догодина на пистата, пробваха техните мотоциклети за следващия сезон.

Герлоф караше машината си от тази година и най-доброто му време бе 1:39.571. Той търсеше по-добро усещане за предната част на мотоциклета, а също и повече контакт и сцепление с асфалта. Герлоф караше заедно с новия си съотборник – японецът Кохта Нозане. Той за първи път караше машина от WorldSBK. Затова затвори 70 обиколки.

Шампионът Джонатан Риа (Kawasaki Racing) завърши денят на второ място, но 0,384 сек. Той падна в началото на деня на завой 12. Шесткратният шампион обаче много бързо се върна на трасето. Съотборникът му Алекс Лоус стана 5-и.

Пилотите на Team HRC тестваха гуми на Pirelli, които имат различни характеристики  от тези гуми, които са използвани преди. Алваро Баутиста работи здраво, като следобед  катастрофира на завой 9. Той престоя за кратко в бокса и и се върна на пистата на. Испанецът даде шесто време. Съотборникът му Леон Хаслам бе пред него – 5-и, като двамата бяха разделени от 5 стотни.

От PATA YAMAHA се фокусираха върху първоначалната версия на новата машина за 2021 г. Топрак Разгтлиоглу работеше по спирането на мотоциклета си, включително и с мотора. Той пробваше нови апарати Brembo. Турчинът работеше заедно с новия си съотборник Андреа Локатели за първи път. Световният шампион за 2020 в WorldSSP също направи 70 обиколки, за да свикне с новата машина. Разгатлиоглу беше трети на 0,484 сек.  Локатели стана 7-и на 1,008 сек.