април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Дейвис най-бърз в Арагон, Ducati окупира топ 3

В първи ден от тестовете на пистата Арагон в Испания, най-бърз пилотът на екипа на GoEleven Чаз Дейвис. След изпитанията на пистата Каталуня край Барселона, пилотите от WorldSBK се преместиха на Арагон.

Времето на Дейвис бе 1:49.878. То бе постигнато в следобедната сесия. Първата закъсня с излизането на пилотите, тъй като бе валял дъжд и асфалтът бе много студен. Дейвис работеше по баланса на шасито на неговият Ducati Panigale V4 R. Пробваше различни настройки на електрониката и квалификационни гуми  за 2021 г.

Машините на Ducati окупираха първите три места в класирането. Само 0,111 сек. разделиха първите трима в класирането. Майкъл Рубен Риналди от (Aruba.It Racing – Ducati) стана втори. То направи време 1:49.947 и направи 70 обиколки, като правеше настройки на мотора си. Катстрофира на завой 12, но без травми.

Скот Рединг (Aruba.It Racing – Ducati) бе третият пилот с машина от Борго Панигале.. Той пробваше настройки на електрониката и завъртя 64 обиколки. Правеше дълги стинтове.

Четвърти стана американецът Гарет Герлоф (GRT Yamaha). Той бе на-бързият пилот на Yamaha, но на повече от половин секунда от Дейвис. Герлоф правеше нстройки на новият си на Yamaha YZF R1.

Новакът Тито Рабат (Barni Racing) стана 5-и. Световният шампион за 2014 г. в  Moto2, завъртя най-много обиколки – 91. И той правеше настройки на своя Panigale V4 R преди старта на шампионата.