април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Камиер става тим мениджър на екипа на Honda

Британският пилот Леон Камиер става тийм мениджър на заводския еккип Team HRC в световния супербайк шампионат. Като такъв първата му изява ще бъде на двудневния тест в Херес с Honda.

Познатото лице от WorldSBK на ФИМ ще присъства през сезон 2021, но в съвсем нова роля. Леон Камиер се готви да поеме управлението заводския отбор като мениджър на Team HRC. Той замества Жауме Колом, който беше мениджър на отбора при завръщането на Honda в WorldSBK като фабричен екип. С него отборът спечели един подиум.

Британецът Камиер трябваше да се състезава през 2020 г. с екипа на Barni Racing, но контузи рамото си в зимен тест.

Той не можа да участва в първия кръг в Австралия, въпреки че излезе на свободните тренировки. Забавеният сезон не даде на Камиер достатъчно време да се възстанови напълно. Това означава, че пропусна шампионата през миналата година. Сега се връща в падока с новата си роля на мениджър на отбора.

Обсъждайки новата си работа, Камиер каза: „По време на кариерата си съм бил пилот на Honda от няколко сезона. Сега съм много щастлив и горд, че се върнах с компанията за основната промяна в моя професионален и личен живот. Благодаря на Honda за доверието, което ми оказаха. Проектът WorldSBK е много важен и новият CBR1000RR-R Fireblade изглежда страхотно. Подготвен съм да работя усилено за постигане на целите ни. Винаги съм го правил като пилот и ще продължа по същия начин като мениджъра на екипа.

След като дълги години се състезавах в SBK, аз много добре познавам първенството и неговите предизвикателства.

Настоящият период допълнително изостря проблемите. Но като работим заедно с двама много силни пилоти като Алваро и Леон, и такава професионална група от хората в тима на HRC и инженерите на HRC, аз съм уверен, че ще успеем да разгърнем пълния си потенциал. Ще се борим за най-добрите резултати. Сега имаме два дни тестове в Херес. Това ще бъде първата ми възможност да работя с екипа и наистина се радвам да започна новото и вълнуващо приключение. ”

Камиер участва в 223 състезания WorldSBK през цялата си кариера. Дебютира в шампионата през 2009 г. Въпреки че не е печелил победа, той постоянно показваше таланта си през годините. Бореше за подиуми през цялото време. В крайна сметка завърши с девет подиума на негово име.