WorldSBK: Майкъл Рубен Риналди продължава с Aruba.it Racing – Ducati през 2022 г. с Panigale V4 R

Стефан Илиев

Майкъл Рубен Риналди ще кара за екипа на  Aruba.it Racing – Ducati през 2022 г. в WorldSBK. В съобщение на тима се казва, че италианският пилот ще бъде в тима, заедно със завърналия се в Борго Панигале Алваро Баутиста. Двамата ще карат Ducati Panigale V4R. 

Майкъл Рубен Риналди е роден в Римини на 21 декември 1995 г. и започва да се състезава с минимото на 7-годишна възраст. Той печели италианския шампионат през 2006 г. След като побеждава в италианския шампионат Sport Production през 2011 г., през 2014 г. той започва да трупа международен опит в европейския шампионат Superstock 600 и става втори през 2015 г.

През 2016 г. Риналди кара Ducati Panigale R за младежкия тим Aruba.it Racing  в шампионата SuperStock 1000 на ФИМ. Той завършва 6-и, а на следващия сезон печели европейската титла. С младежкия отбор на Aruba.it Racing Риналди прави дебют в WorldSBK през 2018 г., като кара само в европейските кръгове, а след това кара пълен сезон 2019 за Barni Racing. През 2020 г. Риналди постига първия си успех в  WorldSBK с Panigale V4R за екипа на Go Eleven в първото състезание в Арагон, като в същия уикенд е на подиума в Superpole Race – 3-и и второто състезание – 2-и.

Този сезон италианецът бе абсолютен фаворит в Мизано, където спечели две победи – първото състезание и Superpole Race, а във второто бе 2-и. Благодарение на второто място в Superpole Race в Ассен (Нидерландия), сега е на 6-о място със 150 т.СЛЕДВАЩА

MotoGP: Пет години чакане на подиум от Еспаргаро и Aprilia

Дългото чакане за Алеиш Еспаргаро и Aprilia Racing Team Gresini свърши. Пилотът и тимът си партнират от 2017 г. Минаха […]