WorldSBK: Разгатлиоглу печели поредната битка с Реа

Стефан Илиев

Двамата най-бързи пилоти в WorldSBK направиха поредния си дуел в състезание 1 на пистата Херес – Анхел Нието. Нова победа спечели Топрак Разгатлиоглу  (Pata Yamaha), който да пореден път направи битка с Джонатан Реа (Kawasaki Racing), който завърши втори. Двамата имаха различна стратегия с гумите, но Разгатлиоглу спечели и това надлъгване. Така турчинът взе 9-ата си победа за сезона и 23-и подиум. 

Разгатлиоглу направи страхотен старт от първа позиция, като се помъчи да запази преднината си. Скоро се наложи да отблъсне предизвикателството, отправено му от Джонатан Реа в първата обиколка. Първо на завой 6, преди Реа да направи атака за лидерството на завой 8. Двамата бяха с различни задни гуми. Разгатлиоглу бе със SCX, а Реа с SC0.

В началната обиколка Майкъл Рубен Риналди (Aruba.it Racing – Ducati) отвори широко завой 6 и загуби места, както от Андреа Локатели (Pata Yamaha), така и от съотборника си Скот Рединг. Алекс Лоус (Kawasaki Racing) също го отвори широко. На 5-тата обиколка Риналди падна на завой 3, което го извади от състезанието.

Отпред Реа водеше на Разгатлиоглу, но не успя да отвори разлика. Турчинът постоянно държеше половин секунда дистанция от пилота от Ълстър. После я намали на 2 десети,  от Rea, преди да намали разликата до около две десети. Пробра атака на фибата, но не успя. Двамата дръпнаха на Локатели Рединг.

В началото на 14-ата обиколка Разгатлиоглу направи ход за атака с късно спиране в завой 1, за да поведе. Реа опита контраатака, но не  успя. Разгатлиоглу успя да се задържи начело за последните няколко обиколки, за да спечели първата си победа на Херес.

В последните обиколки се разгоря и битка за третото място. Рединг догони Локатели и двамата започнаха битка. На последната обиколка Рединг направи изпреварване то завой 5, и успя да задържи преднина на левия завой 6 – Фибата завой. Така той финишира на подиума, 3-и пред Локатели. 

Алваро Баутиста (Team HRC) направи още един финал в топ 5 за Honda. Резултатът бе много силен за испанеца, на 5 сек. от Локатели. Лорис Баз (GoEleven) стана 6-и, което е страхотно завръщане на  французина. Баз, който замести Чаз Дейвис бе най добре класиралия се независим пилот на Херес. Той финишира пред нидерландеца Михаел вен дер Марк (BMW Motorrad), който стана 7-и.

В последните обиколки Ван дер ВМарк бе притиснал новака Аксел Басани (Motocorsa Racing). Италианският пилот  бе изпреварен на завои 8 и 9 в последната обиколка. Лоус стана 9-и, през американската звезда Гарет Герлоф (GRT Yamaha WorldSBK Team), който стана 10-и от същата позиция.Next Post

Инфарктен финал в Русия и Хамилтън отново е лидер след победа номер 100 във Формула 1

На старта в днешната Гран При на Русия Ландо Норис не успя да потегли по най-добрия начин и вторият – Карлос Сайнц, го атакува успешно на първи завой, след като […]