февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Разгатлиоглу се озъби на Баутиста с победа в състезанието Superpole в Аржентина

Състезанието Tissot Superpole в Аржентина бе вълнуваща драма. В 10-те обиколки на пистата Сан Хуан Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) спечели трудна победа след битка в последната обиколка с Алваро Баутиста (Aruba.it Racing – Ducati). Впоследните няколко тура двамата бяха неразделни, а турчинът спечели с 0,613 сек.

Разгатлиоглу се възползва от Джонатан Рей (Kawasaki Racing), който отвори широко завой 1, когато превключи от втора на първа предавка и намери неутрална позиция в началото на обиколка 6, за да излезе начело. Баутиста беше точно зад него. На завой 8 Баутиста направи атака в обиколка 8, но действащият шампион отговори незабавно.

Н следващия тур Баутиста отново се прицели в Разгатлиоглу и този път успя. Турчинът бе втори. Но той отговори на завой 1 в началото на обиколка 10, за да поеме отново водачеството. В последната обиколка Баутиста направи нова атака, в същия завой, което принуди Разгатлиоглу да отговори в завой 9 и той го направи. Но остана лидер и удържа победата.

Подобна атака той се опита да направи в състезание 1 в събота, което завърши с него на чакъла. Този път Разгатлиоглу не допусна грешка. Това бе 29-ата победа в кариерата му и той застана на първа позиция в състезание 2 този следобед. На първи ред са още Баутиста – втори и Рей – трети.

Това бе 53-ият подиум за Баутиста и 170-ият за Испания, докато Реа зае трето място за своя 238-ми подиум в кариерата в 230-ия си старт за Kawasaki. Реа направи и най-бързата обиколка в състезанието. Той пренаписа историята, като той стана първият състезател, който направи 100 най-бързи обиколки в WorldSBK.

От втори ред тръгва Майкъл Рубен Риналди (Aruba.it Racing – Ducati) – 4-и. той излезе начело от битката между трима. Алекс Лоус (Kawasaki Racing) беше пети пред Икер Лекуона (HRC) – 6-и.