юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

WorldSBK: Разгатлиоглу спечели Superpole Race в Мост в битка с Рей

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Топрак Разгатлиоглу срещу Джонатан Рей! Това беше още една битка, която продължи чак до последната обиколка в Tissot Superpole Race. Действащият шампион Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) спечели победата в последната обиколка срещу Джонатан Рей (Kawasaki Racing). Успехът на турчина донесе победа №100 за Yamaha в WorldSBK.

Разгатлиоглу взе холшота в завой 1 преди Рей и поведе в състезанието. Успя да отвори разлика спрямо шесткратния шампион. Рей се опита да атакува лидерската позиция. Разгатлиоглу успя да отговори незабавно.

В последната обиколка Рей се опита да направи атака на завой 1, но Разгатлиоглу успя да си върне позицията през завои 2 и 3. После Рей пак пробва изпреварване, но се натъкна на чакъла, позволявайки на Разгатлиоглу да спечели, а той да стане втори. Към тях ще се присъедини на първия ред за състезание 2 Алваро Баутиста (Aruba.it Racing – Ducati). Лидерът в шампионата спечели стана 3-и от петото място в стартовата решетка.

Вторият ред на решетката ще бъде съставен от италиански пилоти. Майкъл Рубен Риналди (Aruba.it Racing – Ducati) ще започне състезание 2 4-и, след като стартира състезанието Superpole от трето място. Риналди натиска съотборника си Баутиста през цялото състезание. Аксел Басани (Motocorsa Racing) е пети пред Андреа Локатели (Pata Yamaha) – 6-и. Басани спечели доста позиции в Superpole, за да си осигури старт от втори ред за състезание 2.

На трети ред са три различни производителя. Испанският новак Икер Лекуона (Team HRC) с Honda спечели седмо място и следователно стартира от трета редица. Той ще продължи серията си от класирания в топ 10 със Скот Рединг (BMW Motorrad) и Гарет Герлоф (GYTR GRT Yamaha) – 9-и. Рединг и Герлоф бяха най-добре класиралите се пилоти с по-твърдата гума SC0 на Pirelli, като и двамата отстъпиха от стартовата си позиция на втория ред в състезанието Superpole.