WorldSBK: Реа диктува темпото и в двете тренировки на Алгарве

Стефан Илиев

Джонатан Реа (Kawasaki Racing) спечели и двете тренировъчни сесии в третия от три поредни старта на пилотите от WorldSBK. Той бе най-бърз на пистата Алгарве, където е печелил състезания 12 пъти. 11 пилоти се събраха в 9 десети от секундата в Португалия.

Сезонът на световното първенство на супербайк – WorldSBK е в своя заключителен етап. В Алгарве е финалният европейски кръг. Определено в първия ден предимството бе на страната на действащия световен шампион Реа.  А пък Kawasaki е на първите две места в Португалия.

И първата, а и втората сесия бяха силни за Джонатан Реа. Във втората част той подобри времето си по-малко от 6 минути преди края, като увеличи преднината си пред останалите. Съотборникът му Алекс Лоус беше трети във FP1, като и двамата показаха силно темпо при по -ниските температури. Лоус подобри времето си в последните 20 минути на втората сесия, с което завърши на второ място.

Завършвайки на трето място в края на първия ден, Гарет Герлоф (GRT Yamaha) се изкачи и 3-и в комбинираните времена. Американският пилоти беше втори във FP1, но беше изместен от Лоус в общата класация в края на деня. Той оглави класирането на независимите пилоти, тъй като Лорис Баз (Team GoEleven) се присъедини на шесто място. Френският пилот, заместващ Чаз Дейвис е точно в темпото на пистата, където се завърна на подиума миналата година след шестгодишно чакане. Баз направи 38 обиколки, повече от всеки друг в топ 6, като спечели ценно време за писта с Ducati Panigale V4 R.

Беше много обещаващ първи ден в за Honda. Леон Хаслам (Team HRC) беше един от пилотите с най-голямо подобрение следобед, в сравнение със сутринта. „Джобната ракета“ подобри с 1,2 сек. сутрешното си време, като работи добре през по-голямата част от втората половина на втората сесия. От другата страна на бокса, Алваро Баутиста беше в осемте най-добри във FP2 и през по-голямата част от сесията. Той бе на по-малко от половин секунда от първото място. В края на първия ден Хаслам завърши 4-и, а Баутиста 9-и.

Беше труден ден за Yamaha. Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) започна своя уикенд. Лидерът в шампионата, който има 20 т. предимство, беше четвърти в сутрешната сесия и постоянно беше в четворката след обяд, но в крайна сметка завърши пети. Съотборникът му Андреа Локатели имаше доста спокоен ден, като влезе в топ 8, но завърши деня като десети като цяло.Next Post

WRC: Крейг Брийн води в рали Финландия след първия ден

Крейг Брийн с Hyundai i20 след първия ден на рали Финландия. Той отмъкна лидерската позиция от съотборника си От Танак в страхотен финал за деня. Последният етап, който направи лидер […]