WorldSBK: Рединг първи в състезанието Superpole след титанична тройна битка

Стефан Илиев

Скот Рединг взе втора победа на пистата Навара като спечели вълнуващата битка на новото испанско трасе.  Той триумфира в надпреварата Tissot Superpole Race и надделя над двама от водещите пилоти в WorldSBK в 10-те обиколки. Това бе 10-а победа в кариерата на звездата на Aruba.it Racing-Ducati, като за първи път триумфира в три поредни състезания.  Той взе и второто състезание на Мост в Чехия.

За пореден път Рединг беше този, който се озъби на Джонатан Реа (Kawasaki Racing), след като светлините изгаснаха. Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha) се втурна от осмо място на решетката, за да заеме втора позиция още в първата обиколка. Така водещата тройка в шампионата се бори по дистанцията. Тримата се редуваха да водят в състезанието. Разгатлиоглу успя да се възползва от битката на Рединг и Реа, за да се върне на второ място, преди да направи атака на Реа на завой 1, за да поведе. Триото продължи борбата за надмощие, преди Рединг да успее да се измъкне от Реа, като отново премина покрай Разгатлиоглу.

Така тримата стигнаха до подиума, който споделяха за седми път през този сезон. Следователно Рединг ще бъде на първа позиция в състезание 2 след малко. Риа и Разгатли са до него на първа редица.

Вторият ред е зает от Андреа Локатели (Pata Yamaha) – 4-и в Tissot Superpole. До него е петият Алекс Лоус (Kawasaki Racing). Лоус бе пред Локатели по зялата дистанция от 10 10 обиколки, но италианецът даде отговор накрая и стана 4-и. Том Сайкс (BMW Motorrad) е последен на втори ред с 6-о място.

Британският състезател Чаз Дейвис (GoEleven) води на третия ред със 7-ото място. До него са Михаел ван дер Марк (BMW Motorrad) и Гарет Герлоф (GRT Yamaha).СЛЕДВАЩА

WorldSBK: Разгатлиоглу печели състезание 2 на Навара, шампионатът се изравнява

Първите трима в шампионата се бориха за победата и в състезание 2 на пистата Навара. Първото място обаче бе за […]